Domovina

Udba(Imperij) uzvraća udarac!

Koordiniranom akcijom koju vodi stari udbaški pouzdanik Anto Nobilo priprema se pomilovanje bivših čelnika jugoslavenske obavještajne službe kojima je njemačko pravosuđe dokazalo koordinaciju i izravno sudjelovanje u likvidaciji Stjepana Đurekovića, uz sumnju u organiziranje i sudjelovanje i u niz drugih ubojstava i djela državnog terorizma koja su činili diljem svijeta za račun i u ime bivše države.

U vrijeme Milanovićeve vlade sam Milanović, cijeli SDP, glavni državni odvjetnik Bajić, policijski i obavještajni aparat, Nobilo i sve frakcije te udbaške klike činili su sve što su mogli da “ispeglaju” uhidbeni nalog njemačkog pravosuđa. Bili su spremni i na ustavne promjene koje bi im otvorile mogućnost da ga izigraju. No, izgubili su. Došao je trenutak da uzvrate udarac. Barem da smanje štetu i još jednom demonstriraju poljuljanu moć. Pismo koje su potpisala šestorica generala iz Domovinskog rata: Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo bit će ključan argument Milanoviću da potpiše već pripremljeno pomilovanje.

Njegov argument bit će vrlo jednostavan i vrlo moćan; Tko sam ja da se ne složim s Antom Gotovinom. HDZ će mudro šutjeti i likovati. Jer, ta akcija bez njih se ne bi ni dogodila, niti bi njihovi generali kao npr. Marinko Krešić ili Miljavac to potpisali bez stranačkog blagoslova. Dakle, i oni su tu duboko upleteni. Vjerojatno i igraju igru 3u1 ili 4u1. Tema je preduga, pa o njoj kad krene rasplet ove priče. Iskreno, mene je sram. Ne da nismo, niti ćemo provesti ikakvu lustraciju udbaških egzekutora i prokazivača, već je na djelu javna rehabilitacija, rekao bih beatifikacija tih istih. I tko su postulatori, predlagatelji?

Generali HV-a, na čelu s Antom Gotovinom. Činjenica da su njega mogli pritisnuti da to potpiše pokazuje njihovu moć koju, ne slučajno, demonstriraju upravo pred veliki kršćanski blagdan. Nije tu pitanje te dvojice staraca, tu je pitanje našeg odnosa prema zločinačkom represivnom režimu bivše države i njegovim egzekutorima koje mi ni jednog nismo procesuirali. Zato je tim strukturama toliko važno da ovu dvojicu, koje je jedine umjesto nas, bolje reći usprkos nama, uspjela procesuirati Njemačka, da se tu dvojicu ubojica i zločinaca oslobodi i demonstrira posve realna premoć u hrvatskom društvu.

Kako nikome više u budućnosti ne bi palo na pamet propitivati njihovu neupitnu kontrolu svih tokova moći, novca i utjecaja u RH. Bit ću posve otvoren. Ja sam prvi spreman pozvati i doći na prosvjed protiv tih udbaških struktura. Koje očito vladaju i Milanovićem, i HDZ-om, i SDP-om, i Antom Gotovinom. Jer, ma što tko govorio i kome što pripisivao, modernu hrvatsku državu, kao što sam i više puta govorio, nisu stvorili ni Tuđman, ni Manolić, ni Perković, ni Gotovina, ni itko od nas pojedinačno. Nju je u obrambenom i osloboditeljskom ratu protiv velikosrpske agresije stvorila bezimena hrvatska sirotinja. Koja je za tu državu radila i ginula. I ostavljala dijelove svoga tijela po poljima i brdima od Vukovara do Dubrovnika. I što se mene osobno tiče, dok živim, dišem, hodam i govorim, neću prestati govoriti o ovim temama niti braniti vrijednosti u koje sam vjerovao 91. kao što vjerujem i danas. I siguran sam da u tome nisam sam.

Napisao:Dražen Đurović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button