DomovinaZanimljivosti

Pogledajte kako je Raspudić novinara N1 Igora Bobića ostavio bez teksta!

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost N1 Studija uživo i komentirao je ukidanje mjere “roditelj – odgojitelj” i naknade za treće dijete te uvođenje Covid propusnica u Hrvatski sabor i ostale javne institucije .

Raspudić proziva Možemo zbog potpora za djecu: Promatraju žene kao maloumna bića

“Riječ je o čisto ideološkom potezu. U ovom slučaju me ne bi čudilo da uvedu i kazne za rađanje djece”, govori Raspudić o odluci zagrebačke gradske vlasti da ukine naknade koje su se dosad isplaćivale iz gradske blagajne za pomoć pri kupnji opreme za novorođenče, a koja je za treće dijete iznosila 54.000 kuna.

“To su potpune floskule, da ne kažem gluposti. To što je Bandić uveo mjeru roditelj-odgojitelj iz loših razloga, ne znači da je mjera loša”, govori Raspudić o ukidanju još jedne mjere koju je uvela bivša gradska vlast, a nova se odlučila obračunati s njom.

“Neistina je potpuna da te mjere nisu imale nikakv demografski učinak zato što se nije otišlo u veliki demografski plus. Ne, otišlo bi se u još veći minus da ih nije bilo”, govori Mostovac.

“Oni to cinično ukidaju na razini Grada Zagreba i govore: ‘Zašto je nema na razini države’”, govori Raspudić dodajući da će mnogo ljudi sada odseliti iz Zagreba.

“Doći će do odlaska mladih obitelji iz Zagreba, a ostali će se destimulirati da imaju djecu”, kaže.

“Oni promatraju žene kao neka maloumna bića koja ne mogu sama odlučiti žele li ostati kod kuće s djecom ili se zaposliti”, govori.

Covid potvrde

Raspudić kaže da će na posao u Sabor ići i testirati se te da je prebolio covid i smatra da je zbog toga sigurniji nego netko tko je primio dvije doze cjepiva. Pita se i zašto se gura nešto što smo pred našim vratima, u Sloveniji, vidjeli da ne funkcionira.

“Postoje testovi na pljuvačku koji su pouzdani. Meni nije nikakav problem pljunuti prije odlaska u Sabor jednom tjedno”, kaže Raspudić.

U nastavku pogledajte što je rekao o cijepljenju:

Cijelo gostovanje možete pogledati ovdje.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button