SvijetVijesti

Udarna vijest – Totalitarizam u Francuskoj – Macron je večeras uveo gotovo obvezno cijepljenje

Tijekom svog večerašnjeg obraćanja javnosti, predsjednik Francuske Emmanuel Macron najavio je nametanje zdravstvene propusnice na gotovo svim javnim mjestima, čime je Francuska zakoračila u totalitarizam.

Obraćajući se Francuzima 12. srpnja, prvi put u dva i pol mjeseca, predsjednik Republike govorio je o “kontroliranoj” zdravstvenoj situaciju, najavljujući pooštravanje određenih mjera, uključujući proširenje zdravstvene propusnice za gotovo sva javna mjesta. Tako će od 21. srpnja dokument koji potvrđuje cijepljenje, negativni test ili dokaz oporavka od Covid-19 biti obvezan za odlazak na mjesto s više od 50 ljudi., prenosi lefigaro.fr.

Od 21. srpnja zdravstvena propusnica biti će obvezna na mjestima za razonodu i kulturu. Konkretno, svi starije od 12 godina, za pristup predstavi, zabavnom parku, koncertu ili festivalu morati će biti cijepljeni ili predstaviti nedavni negativni test”, izjavio je Emmanuel Macron. Štoviše, od početka kolovoza zdravstvena će se karta odnositi i na kafiće, restorane, trgovačke centre i određene prijevoze, najavljuje Macron. Mjera će se primijeniti na sve ljude bez obzira na njihov status: kupce, korisnike, zaposlenike.

Emmanuel Macron:“Od početka kolovoza zdravstvena propusnica primjenjivat će se u kafićima, restoranima, trgovačkim centrima, kao i u bolnicama, domovima umirovljenika, medicinsko-socijalnim ustanovama, ali i u zrakoplovima, vlakovima i autobusima za duga putovanja.”

Sustav zdravstvene propustinice koristi se u Francuskoj od 9. lipnja, a trenutno je potreban samo u određenim slučajevima, posebno za pristup događajima koji okupljaju više od 1.000 ljudi i, od otvaranja noćnih klubova 9. srpnja, za noćni odlazak u klubove.

Macron najavljuje kraj besplatnih PCR testova. Kako bi potaknuo kampanju cijepljenja, predsjednik je također potvrdio prijedlog koji je nedavno spomenuo Gabriel Attal, a koji se odnosi na uspostavljanje plaćenih PCR testova. Naknade od početka epidemije od strane zdravstvenog osiguranja, više neće biti od jeseni.

“Ove jeseni PCR testovi će se plaćati, osim ako ih ne odredi liječnik. I to u svrhu poticanja cijepljenja”, završio je Macron.

Francuska je korak dalje u totalitarizmu, gdje se građani diskriminiraju na temelju zdravstvenog statusa. Nikada nešto slično nije viđeno u povijesti naše civilizacije, pogotovo što se radi o cijepljenju s ekxperimentalnim cjepivima, a što donosi rizik izvan svih normi, prenosi Logicno.com.

Podsjećamo, ovo je još jedna država koja uvodi značajno ograničenje osnovnih prava čovjeka, koja nepovratno narušavaju postojeći društveni sustav koji, čini se, dolazi svom kraju, a nakon:

  • Malte koja zabranjuje ulaz osobama >13.g. starosti koje nisu potpuno cijepljene (objava AP 10.07.2021..g.);
  • Španjolske čija vlada priprema zakon koji uvodi zakonske ovlasti diktature – o čemu smo pisali ovdje .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button