SvijetVijesti

Španjolska: Put u diktaturu, kroz izmjene zakona?

VUKA (ELITU) NE BRIGA ŠTO OVCE (NAROD) O NJEMU MISLE….

Osim što je Hrvatskoj već podobro užarena situacija i rasprava oko nametanja obveze cijepljenja, u nastavku donosimo kako se konkretno planira iskoristiti covid-19 pandemija za zakonsko utiranje puta ka novoj društvenoj diktaturi. Naime, imamo primjer Španjolske gdje je zadnjih par dana predložen “nacionalni sigurnosni zakon” koji dopušta vladi konfiskaciju privatnog vlasništva tijekom zdravstvene “krize”, i ne samo to. Ovi koraci uvelike bude opravdanu sumnju da se na ovaj način društvo može odvesti u doslovnu diktaturu, od kuda bi povratak bio krajnje neizvjestan i uz tko zna kakvu cijenu.

Od ranije su, tijekom 2020.g. i rasplamsavanja corona epidemije, svjetski moćnici – okultna oligarhija* hvalili komunistički režim u Kini kao primjeren za upravljanje u krizama. Dakako da bi njima odgovaralo da imaju apsolutnu moć i slobodu da rade što hoće i što žele sa narodom, bez da ih itko može ugroziti ili onemogućiti, u konačnici tako su njihovi “proroci” to i najavili i njima obznanili kako se ima otvoriti put za njihovog vladara – Antikrista (o čemu više možete poslušati predavanje Dražena Bušića ovdje).

*Oligarhija – zato što su stvarni svjetski vladari (tzv.duboka država), a okultna je jer su sluge Zloga, a što možemo i vidjeti po njihovim djelima i postupanju prema narodu i svim neistomišljenicima, npr.: ubijanje nerođene djece, onemogućavanje drugog mišljenja i rasprava u corona krizi, blokiranje volje naroda kroz onemogućavanje referendumskih inicijativa, obrana pedofilije, eutanazija, cenzura u medijima i društvenim platformama itd.),

My Story of Survival
I ovaj “čiko” (Adolf Hitler) je došao na vlast po zakonu…(tako da nešto “zakonsko” ne jamči da je na Dobro naroda)

Dakle, a kako prenosi španjolski dnevni list sa sjedištem u Madridu, El Pais, središnja vlada poziva na usvajanje novog “sigurnosnog zakona” koji bi primorao građane da se “privremeno” odreknu njihovih prava i vlasništva u slučaju neke nove javne, zdravstvene “krize”, a sve na iskustvima tekuće corona krize koja tako postaje temelj i putokaz za izmjene zakonskog okvira širom svijeta (što jača epidemija – to će se narod lakše i brže privoliti u cilju usvajanja zakona po mjeri elita, a na račun prava i vlasništva naroda-građana).

U nacrtu zakona, osim što daje državnim tijelima pravo na konfiskaciju svih vrsta imovine, također definira i da svi građani, bez iznimke, moraju pratiti zapovijedi i upute svih relevantnih tijela vlasti u stanju krize ili “okolnostima od nacionalnog interesa”?!

Izmjene zakona također određuju da vlasti mogu “privremeno” preuzeti ili privremeno zauzeti sve vrste imovine koja je neophodna, te suspendirati sve aktivnosti?! Doduše, građanima koji su ekonomski pogođeni ovim postupanjem, se ostavlja pravo obeštećenja prema nacrtu dokumenta. U svojoj preliminarnoj inačici zakon ne uključuje obeštećenje za ljude/kadrove koji su zahtjevani od države u kriznim okolnostima.

Izričaj nacrta teksta ne spominje konkretno Španjolske građane, nego sve koji su dosegli punoljetnost. Također, dokument navodi da medijske kuće moraju surađivati sa relevantnim tijelima vlasti u slučaju kriza!?

Iako dokument navodi da bi primjena mjera u krizi bila postepena, proporcionalna okolnostima krize (tako će građanima valjda biti lakše prihvatiti gubitak imovine i prava?!), a imovina bi se povratila nakon prestanka (ako ikada prestane kriza, a u tko zna kakvom stanju i tko zna kada).

Dokument također navodi da svi poslovni i pravni subjekti moraju surađivati sa tijelima vlasti da se prebrodi kriza, bilo materijalnim dobrima ili pružanjem usluga. Medijske kuće također bi bile obvezne surađivati sa relevantnim tijelima vlasti da objavljuju vijesti koje bi imale za cilj sprječavanje krize ili u cilju provedbe tekućih operativnih namjena.

Ove odredbe su temeljene na Članku 30 Španjolskog Ustava, koji navodi da “svi Španjolci imaju obvezu i pravo braniti Španjolsku” (čuj, tako i Španjolci po Ustavu moraju biti, Za Dom – Spremni, samo Hrvati ne smiju…). Ovaj članak regulira i obvezni vojni rok koji je prekinut u 2001.g. ali nije utemeljen na odjeljku 2, koji se tiče Španjolske vojne obveze (Spaniards’ military obligation), nego na odjeljku 4 , koji navodi da se “obveze građana u okolnostima prijetnje teških katastrofa ili javnih nesreća mogu regulirati zakonski” – koja ustavna mogućnost dosada nije bila iskorištena.

Dokument je prošao prvo čitanje 22. lipnja u Španjolskom Kabinetu. Jednom kada postane konačno odobren, biti će predstavljen Kongresu. Regionalne vlade i neke parlamentarne grupe su već obaviještene o njegovom sadržaju.

Lekcije iz COVID-19 pandemije

Jedan od najvećih problema u ranoj fazi corona krize je bio nedostatak vitalnih materijala kao što su zaštitne maske, respiratori i osobna zaštitna oprema. Velika potražnja za ovim proizvodima je dovela u probleme dobavljače i nabavu kojoj se otvorio prostor za špekulacije, dok su izvozna ograničenja zemalja proizvođača dodatno opteretila tržište.

U cilju operativne provedbe Nacionalno Vijeće Sigurnosti planira kreirati i ažurirati katalog ljudskih i materijalnih resursa, javnih i privatnih, koje bi mogle biti korištene u krizama.

Crodex osvrt

S obzirom na tijek rasprave i očito nezadovoljstvo vladajućih u RH zbog neprocijepljenosti, te sve jači pritisak na javnost u cilju povećanja cijepljenih, može se očekivati slično postupanje u RH, ali i širom svijeta, prije ili kasnije, jer, kako stvari sada stoje, VUKA (ELITU) NE BRIGA ŠTO OVCE (NAROD) O NJEMU MISLE…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button