Svijet

U Italiji više od 600 djece izbačeno iz obrazovnog sustava

Više od 86 posto ljudi starijih od 12 godina u Italiji u potpunosti je cijepljeno, dok je 23 milijuna od 60-milijunske populacije primilo dopunsku injekciju.

Italija je u ponedjeljak prijavila više od 80.000 slučajeva Covida-19, ali pokret protiv vaxa je i dalje snažan. Osobito u sjevernoj Italiji gdje je nepovjerenje u cjepivo imalo pravi utjecaj na škole.

Nakon što je Italija postala jedna od najteže pogođenih zemalja tijekom prvih valova zaraze Covidom-19, vlasti su sve više pooštravale ograničenja za necijepljene Talijane.

S obzirom na to da je cijepljenje sada otvoreno za djecu od 5 i više godina, Rim od sljedećeg mjeseca također čini obavezna cjepiva za starije od 50 godina, a necijepljenima je zabranio ulazak u restorane, teretane, bazene, kazališta, kina, sportske događaje i javni prijevoz, izuzevši samo one koji su se nedavno oporavili od Covida-19.

Kako bi protestirali protiv ograničenja i pokazali svoje nepovjerenje u cjepivo, obitelji “traže alternative” zdravstvenom protokolu koji se primjenjuje u javnim školama, uključujući nošenje maski.

U regiji Južni Tirol više od 600 djece izbačeno je iz talijanskog obrazovnog sustava od rujna 2021., a mnoge su roditelji poslali u ustanove koje djeluju van nadležnosti ministarstva obrazovanja.

No vlasti su “zabrinute za djecu” u takvim ustanovama jer “ne prate službene programe ili nemaju akreditirane učitelje”, izjavila je za FRANCE 24 pokrajinska ravnateljica za škole njemačkog govornog područja Sigrun Falkensteiner.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logično

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button