SvijetVideo

Trump je bio u pravu: Dokaz je njegov proročanski video iz 2018. godine

Njemačka delegacija nije shvaćala Trumpa ozbiljno. A trebali su. Trump je, naime, bio u pravu. Danas su u teškoj energetskoj krizi, padaju u recesiju, a tek ih čekaju novi problemi

“Njemačka će postati u potpunosti ovisna o ruskoj energiji ako istog trena na promijeni svoju politiku. Ovdje na zapadnoj polutki, predani smo održavanju svoje neovisnosti od zadiranja ekspazionističkih stranih sila”. Ovo je ustvrdio krajem rujna 2018. godine tijekom govora pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda tadašnji američki predsjednik Donald Trump.

Redatelj prijenosa Trumpova govora potom je pokazao predstavnike Njemačke koji su bili nasmijani i dobro raspoloženi.

Trumpove riječi očito nisu shvatili ozbiljno

A trebali su. Trump je, naime, bio u pravu, piše The Daily Wire, prenosi Jutarnji list

Rusija je u srijedu objavila da Njemačkoj tijekom naredna tri dana preko plinovoda Sjeverni tok 1 neće dostavljati plin. Njemački su dužnosnici nakon te objave rekli da im preostaje jedino “nadati se” da mogu podnijeti smanjenje dotoka plina.

– Pretpostavljam da ćemo moći to podnijeti – rekao je za Reuters Klaus Müller, predsjednik Njemačke regulatorne agencije koja nadzire energetski sektor, telekomunikacije i željeznice.

– Vjerujem da će se Rusija u subotu vratiti na 20 posto, međutim nitko ne može reći hoće li se to zaista dogoditi – rekao je Müller.

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel nekoliko je mjeseci nakon što je Trump izrekao spomenute riječi ustvrdila da je Sovjetski Savez u jednom trenutku kontrolirao dio Njemačke.

– Danas sam jako sretna jer smo ujedinjeni u slobodi kao Federalna Republika Njemačka – rekla je Merkel te dodala da je Njemačka slobodna unatoč tome što nema pouzdane izvore energije.

Njemačka je tako u srpnju 2022. godine aktivirala svoje elektrane na ugljen jer na raspolaganju nije imala dovoljno elekrana na obnovljive izvore energije.

Cijene energije u Njemačkoj već su skočile, a zima još nije niti počela.

– Ovo uopće nije normalno. Situacija je jako nestabilna – rekao je u utorak Fabian Rønningen, viši analitičar u norveškoj konzultantskoj tvrtki Rystad Energy.

– Cijene dosežu razine koje nikada nismo mislili da ćemo vidjeti – dodao je Rønningen.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Kamenjar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button