Domovina

Uvijek je kriv netko drugi, zar ne?

Uvijek je kriv netko drugi, zar ne? Kriv je učitelj što nije znao s tobom pa nisi uspio ostvariti svoj puni potencijal. Kriv je razrednik što te nije najbolje poticao pa nisi s boljim ocjenama završio školu i imao tako bolju perspektivu.

Kriv je gazda koji ti nije dao više posla pa bi puno više zarađivao. Krivi su roditelji što nisu znali s tobom pa nisi izrastao u snažnu, jaku i poštenu osobu. Kriva je Crkva jer nije dobro radila pa nisi upoznao živog Boga i shvatio koji je smisao života. Kriva je država jer, kako drugačije, nego da država bude kriva za tvoj vlastiti neuspjeh.

Kriv je zubar jer ti nemaš higijenu pranja zubi i jedeš slatko koje ti je uništilo zube. Kriv je trener jer si ti bio najveći talent ikada, ali te trener sputavao pa nisi mogao postati veći od Dražena. Kriv je McDonalds što imaš škembu do koljena, a nikako nisu krivi tvoji bureci, hamburgeri i pive progutani i popijeni. Kriv je svemir što često “kuckaš” auto, a nisi nikako ti koji tipkaš za vrijeme vožnje i potpuno si odsutan. Kriva je policija koja ti je oduzela vozačku, a nisi ti koji piješ.

Kriva je supruga što te ostavila jer je našla sreću negdje drugdje, a nikako ti koji si ju godinama zanemarivao i zapostavio. Kriva je djevojka koja nije prepoznala tvoje vrline, ali nisi ti kriv koji si se više trudio u pranju limenog ljubimca nego li što si se trudio osvojiti dragu.

Kriva su neodgojena djeca koja te ne poštuju, a nikako nisi kriv ti koji si više vremena posvećivao drugima nego vlastitoj djeci. Krive su kolege jer eto baš nitko ne vidi tu tvoju veličinu na poslu i ljudski veličinu nego ti svi nešto zamjeraju. Naravno da su oni svi krivi i da nema niti jednog razloga njihova odbijanja u tebi. Krivi su šugavi političari jer su neki više od 20 godina učili, obrazovali se, radili, da bi ih narod prepoznao i izabrao u Sabor dok tebe sada tako užasno iritiraju ti šupci.

Pa ćeš jako protestirati pijući pivu ispred trgovine i psujući prokletu sudbu na zidiću povlačeći dim pljuge. I onda hrabro komentirajući po fejsu da ti likovi ustvari ništa ne kuže i da su dno dna, a ti bi svima njima pokazao kako se to radi. Kriv ti je HDZ/SDP i Možemo što toliko toga ne valja i može biti drugačije. Krivi su oni jer su neki nesposobni, mnogi korumpirani. Ali, nikako nisi kriv ti koji ne izlaziš na izbore ili glasaš kako glasaš pa ih tako držiš sve iznad vode. Svi su baš tako odvratno – krivi. Oduvijek.

Krivi su treneri. Krivi su učitelji. Krivi su svećenici. Krivi su roditelji. Krivi su prijatelji. Kriva je ulica. Krive su žene. Krivi su političari. Kriva je država. Kriv je sustav. Svi i sve su – krivi. Samo ti, nikako i nikada nisi za ništa – kriv. Uvijek je kriv netko drugi. S tim u glavi je ipak puno lakše živjeti. Jel’ tako? Dakle, ne kmečite. Ne kukajte. Hrvatska je danas točno onakva kakvi smo svi – mi. Naš život je onakav kakvim ga mi posložimo. Uzmi zato život u svoje ruke i ostavi – traga.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button