DomovinaVideo

“Stručnjakinja” RTL DIREKT-a Mojmira Pastorčić “jeftinom” propagandom udara na Twitter i Elona Muska!

Urednica RTL direkta Mojmira Pastorčić već se dokazala kao stručnjakinja na mnogim poljima, uključujući epidemiologiju, teorije zavjera, geopolitiku, a sada nam je objasnila i što je to novinarska matematika.

Prije par dana, u svom bezumnom (za Mojmiru sasvim uobičajenom) rantu usmjerenom protiv Elona Muska, na početku je naglasila da je od njegovog preuzimanja Twittera spominjanje “riječi na N” povećano 500 puta. Nešto kasnije, u prilogu, kaže “500 posto”.

Povećanje za 500 puta ili 500 posto, to je za Mojmiru isto. Eto, to vam je novinarska matematika. Stručnjakinja objasnila!

Otkud joj ti podaci i koji je od njih točan, ne možemo znati jer ni ona sama ne zna kako je do tih brojki (koje nisu ni približno slične) došla. Ali zna da je to nešto jako loše. Grozno. Užasno.

Čak i kad bi to bilo istina (ne može biti istina jer je razlika između 500 puta i 500 posto ogromna, ali stavimo se na trenutak u njezin mozak i zamislimo da smo idioti i da je to istina), opet, kakve veze bi to imalo s Muskom? Je li on ponavljao tu riječ 500 puta? Ne.

Kad bi naša stručnjakinja za govor mržnje poslušala modernu crnačku glazbu, šokirala bi se saznanjem da se ta grozna riječ u crnačkim pjesmama spominje svakih par sekundi i da se uglavnom ne koristi kao uvreda niti govor mržnje. Možda je to povećanje zapravo rezultat povećanja broja crnih korisnika Twittera.

Naravno da joj to nije palo na pamet jer latentni rasisti poput nje ne slušaju crnačku glazbu. Ne podnose je. Tako da jadna to nije mogla ni znati.

Možda joj ona frizura, koju je nedavno ponosno predstavila, a neodoljivo podsjeća na Helgu iz humoristične serije “Alo alo”, najbolje pristaje. Htjela to priznati ili ne, naša Helga ima problem s crncima na Twitteru.

U njenu obranu, ona samo radi svoj posao. Pitajte Maju Sever, ona će vam objasniti da novinari samo rade svoj posao.

Nemojte se ljutiti na njih. Mojmirin posao je doslovno širenje mržnje, dezinformacija i neznanja, a ona to radi dosljedno i pošteno.

Izvor: liberal.hr / Mario Nakić

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button