DomovinaVideo

RASPUDIĆ: “PLENKOVIĆ SE HVALI DA SMO OD EK DOBILI NAJVIŠE NOVCA JER SMO JADNI”

Premijer Andrej Plenković pohvalio se da Hrvatska nikad prije nije dobila toliko novaca od EU-a. Mi bismo bili najsretniji da je to sve tako OPTIMISTIČNO kao što Plenković govori i da oni izvrsno vode zemlju.

Mi bismo bili najsretniji da je sve tako optimistično kao što Plenković govori. Mogli bismo se vratiti svojim poslovima, ne bismo se trebali baviti politikom. Mogli bismo samo gledati i diviti mu se, no realnost je drugačija.

Činjenica da smo dobili 6,14 milijardi kuna predujma koje je uplatila Europska komisija, takav paket pomoći, razmjerno najveći, govori samo koliko smo jadni i nerazvijeni. Samo je još Bugarska lošija od Hrvatske, a vjerojatno bi nas i ona prestigla da nije bilo koronakrize.

Plenković je na vlasti pet godina, a to je petoljetka, on zna dobro što to znači, to je sasvim dovoljno vrijeme da se ozbiljniji ekonomski ciklusi pokretnu. Do toga nije došlo. Pola milijuna vitalnog stanovništva je iselilo, nazadujemo, na repu smo EU-a. A ako se nastave trendovi i Bugarska će nas uskoro prestići. Hvaliti se da smo jadni i slabi i da smo zato dobili najviše pomoći mi je deplasirano.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button