Zanimljivosti

Kako je moguće da RTL zapošljava isključivo klonirane Mojmire?

Kontoverzna novinarka Mojmira Pastorčić je POZNATA po svom pristranom vođenju i prekidanju gostiju koji joj nisu po volji ( po uzoru na Mislava Bagu), ali isto tako i pomaganju onih s čijim se stavovima slaže.

Tako se Mojmira zalaže da se doktorima ukine ”priziv savjesti ” a u goste je pozvala kontroverznu liječnicu Jasenku Grujić . Navedeno gostovanje je na zanimljiv način komentirao Igor Peternel :

”Mojmira Pastorčić zabrinuto je upitala gospođu ginekologijnju koja inače jedva stiže raditi medicinu koliko je medijski angažirana u promociji abortusa, da kako je uopće moguće u bolnice zapošljavati ginekologe koji baš svi imaju priziv savjesti. Nikoga nema da upita Mojmiru kako je moguće da RTL zapošljava isključivo klonirane Mojmire i niti slučajno nikada ne zaposle bas niti jednu urednicu koja bi vodila emisiju i promovirala stavove suprotne Mojmirinima!” napisao je Peternel.

Podsjećamo ono za što se zaleže kontroverzna voditeljica Mojmira i njezina gošća je prekid života djeteta unutar maternice u 28.tjednu trudnoće.

Šef Petrove: Feticid je prekinuti život djeteta unutar maternice…Ne znam koji bi liječnik to u Hrvatskoj napravio

Profesor Slavko Orešković, dekan Medicinskog fakulteta i šef Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao slučaj trudnice Mirele Čavajde.

“Feticid mi ne odobravamo”, istaknuo je.

“Najprije da razjasnimo, pobačaj do 10 tjedana je pravo žene koja ima pravo odlučiti želi li pobaciti, a iza desetog tjedna to mora ići na komisiju, do 22. tjedna ako se prekine trudnoća radi se o pobačaju, iza 22. tjedna radi se o porodu. Ovdje je 28. tjedan, to će biti induciranje prijevremenog poroda. Feticid je prekinuti život djeteta unutar maternice, to zakonom u Hrvatskoj nije regulirano i ne znam koji bi liječnik to u Hrvatskoj napravio, koliko ja znam nije napravljen nikada”, rekao je Orešković.

Orešković je podsjetio na slučaj sijamskih blizanki, koje su nakon rođenja uspješno razdvojene i sad žive normalnim životom. “Feticid mi ne odobravamo”, rekao je Orešković.

Orešković je naglasio da granicu od 22 tjedna nije postavio zakon, nego struka te da se zna što je porod, a što pobačaj. “Ja ovdje ne bih rekao da je priziv savjesti, feticid je nešto što je nama neprihvatljivo kad ne znamo kakvo će to dijete biti kad se rodi, ja bih prepustio struci da učine sve da se to dijete izliječi”, rekao je.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button