Domovina

Troskot: “Plenković kriminalnom energetskom politikom posijao vjetar, a požnjet će oluju”

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot, nakon prvog ovosezonskog aktualnog prijepodneva, bio je gost Newsrooma. Današnji “aktualac” ocjenio je poražavajućim za premijera jer je, kaže, svoju vidljivu nervozu pokušao prikriti izbjegavanjem odgovora, vrijeđajući zastupnike i zastupnice pri čemu je najgore prošla Dalija Orešković kojoj je praktički rekao da je glupa.

Andrej Plenković je jedini i glavni odgovoran za činjenicu da nam elektroenergetski sustav u ovoj krizi vode

1) obezglavljeni regulator HERA koja je postala “bračni regulatorni uhljebarij” vladajuće stranke i 2) hvarski energetski kartel na čelu s Franom Barbarićem koji uživa političku podršku premijera i glavnog tajnika HDZ-a po hvarskoj/ jelškoj liniji.

Na realnost da ljudi žive teško u krizi, da ih HEP potkrada kroz brojila za očitanje električne energije i da se Banovina ne obnavlja unatoč činjenici da se “Tante Ursula” dva puta molila za produljenje rokova za isplatu novaca iz EU kojim bi se obnovila područja stradala u potresu, premijer Plenković je danas na aktualcu javnosti ponudio samopromociju u duhu francuskog prosvjetiteljstva “Država to sam ja”.

Zastupnik Troskot kaže da ga niti ne čudi što je premijer nervozan jer se u vrijeme najveće energetske krize sustav u Hrvatskoj potpuno raspada. HERA je, dodaje, potpuno obezglavljena. Iako su najavljene promjene, javni natječaj za nove ljude nije niti raspisan, a na pomolu su i nove afere u HEP-u kada su u pitanju brojila. Troskot tvrdi da je pretposljednja javna nabava pod istragom OLAF-a jer su se europskim novcem, a riječ o 23 milijuna eura, kupovala brojala lošije kvalitete po kartelskim cijenama i to od uvijek istih dobavljača.

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button