Magazin

Trenutnih 10 najsigurnijih država na svijetu za turiste!

Ako želite otići na odmor na destinaciju gdje možete bezbrižno šetati u bilo koje doba dana gdje god želite, uzmite u obzir jednu od navedenih zemalja!

Ukusi se razlikuju – dok neki više vole egzotične lokacije na kojima možda treba paziti što, kad i gdje rade, drugi preferiraju destinacije gdje ne trebaju svugdje šetati u grupama i gdje ne moraju paziti da će ostati bez novaca i dokumenata. Sve ima svoje prednosti i mane, no ako spadate u drugu skupinu, ove su destinacije za vas!

Švicarska

Alpe samo su djelić prekrasnog krajolika ruralne Švicarske, no nikako ne treba zanemariti kulturna središta poput Zuricha, Ženeve i Berna koji su prepuni muzeja, galerija, parkova i sl. U principu se može pronaći ponešto za svakoga. Međutim, Švicarska je jedna od najskupljih svjetskih zemalja, zbog čega možda nije najbolje mjesto za putnike na budžetu.

Švicarska – Wish
Švicarska – povratak u prirodu

Japan

Svi fanovi razvijenih gradova trebali bi posjetiti Japan – unatoč velikim, urbanim sredinama, Japan i dalje ima jedinstvenu kulturu koja bi svakome mogla biti zanimljiva. U Japanu se može naći ponešto za svaki cjenovni rang, no definitivno nije jeftino doći do njega.

Češka

Češka je s godinama postala jedna od omiljenih europskih destinacija – gdje god da jeste u Europi, Češka nije daleko, nije skupa, sigurna je i broji puno kulturnih znamenosti. Turiste često privlači i popularan noćni život u Pragu.

10 najsigurnijih država
Češka – zemlja bajkovite ljepote…

Singapur

Singapur je vrlo napredna i glamurozna zemlja koja je postala jedna od najpoželjnijih destinacija u cijeloj Aziji. Singapur je skuplji od ostalih zemalja na jugu Azije, no nije ništa skuplji od europskog standarda te se mogu naći jeftiniji smještaji i hrana.

Singapur postaje meka za kriptovalute – The PRESTIGE
Singapur – ultra moderna vizura grada

Kanada

Znate da je država sigurna kad je najpopularniji stereotip o njenim građanima da su iznimno ljubazni. Kanada je zaista ogromna zemlja u kojoj se može pronaći ponešto za svakoga te po raznim cijenama, no vjerojatno će vas koštati skoro isto kao i put u SAD.

Danska

Još jedan razvijeni europski dragulj prepun kulturnih sadržaja, no također nije za one na budžetu. Danska, kao nijedna skandinavska država, nije jeftina, isto kao što nije ni zemlja za zimogrozne.

https://www.youtube.com/watch?v=uKC8faTo6KI

Austrija

Najbliža zemlja nama s ovog popisa je četvrta najsigurnija država u cijelom svijetu. U Austriji se nađe nešto za svakoga u svako godišnje doba, no po našem mišljenju je najbolja za obožavatelje prirode, šetnji i brdovitog krajolika.

Portugal

Najzapadnija zemlja u Europi je svojim posjetiteljima nudi sve – dobru hranu, noćni život, more i luksuz, no bez problema se može naći nešto i za one koji su na budžetu. Zanimljivo da se ovako visoko na popisu našla država koja je dekriminalizirala sve droge, zar ne?

Novi Zeland

Novi Zeland ima jednu od najljepših priroda i krajolika na cijelom svijetu i nezaobilazno je mjesto za sve fanove Gospodara prstenova. Međutim, osim što će vas puno koštati put do tamo, Novi Zeland nije jeftin za turiste.

Island

Island je najsigurnija država na svijetu s najmanjim udjelom stanovništva u zatvorima, najmanje terorističkih napada te najmanje ubojstava. Prekrasan otok s gejzirima i vulkanima kakve nećete naći nigdje drugdje u svijetu, no Island je uz to sve treća najskuplja zemlja na svijetu.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button