MagazinZanimljivosti

Tortura RTL-a se nastavlja: Zoran Šprajc ”čobanski” vrijeđao Thompsona

Voditelj i urednik RTL Direkta Zoran Šprajc vratio se s godišnjeg odmora na kojem je proveo čak tri tjedna, a dan nakon povratka u emisiji se dotaknuo i teme koja u posljednje vrijeme podiže sve više prašine. Podsjetimo, novinarka RTL-a Danka Derifaj s Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom i snimateljem, ušla je u dvorište obitelji Perković gdje je, kako je napisala na Facebooku, ”bila na novinarskom zadatku od javnog interesa”, zanemarujući što su u kući bila sama maloljetna djeca i prethodne sudske presude o imovinsko-pravnom sporu. 

Thompson je Derifaj optužio za neovlašten upad na njegov posjed za potrebe snimanja reportaže, a putem društvenih mreža je uslijedila masovna osuda čina RTL-ove novinarke koji vjerojatno nije očekivala a navodno je upućeno niz uvreda i prijetnji na njezin račun. Derifaj je zbog prijetnji naposljetku pokrenula i kazneni postupak protiv Thompsona iako je on osobno ničim nije uvrijedio niti joj poslao prijetnju ali optužen je po ”zapovjednoj odgovornosti” jer bi ”svemoćni ” Thompson trebao zabraniti ljudima da vrijeđaju Danku Derifaj.

Na cijelu situaciju osvrnuo se i Zoran Šprajc koji se ”probudio iz ljetnog sna” te je beskompromisno stao u zaštitu svoje kolegice Danke Derifaj nazvavši Thompsona ‘pastirskim pjevačem’. 

Na Facebooku uredništva Marka Perkovića Thompsona i drugim raznim portalima obožavatelji ljubav prema ovom pastirskom pjevaču i njegovim nekretninama i dalje iskazuju kako drugačije nego mržnjom prema kolegici Danki Derifaj. Svašta se tu može pročitati, od najprimitivnijeg prostačenja do prijetnji smrću i lomljenja kostiju – istaknuo je Šprajc.

Voditelj Šprajc poznat je po tomu što je svoejdobno kao voditelj HTV-ovog Dnevnika vrijeđao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana tako što je podmetnuo KOS-ove montirane dokumente o Vukovaru.

Zoran Šprajc poznat je i po tome što je davno u Dnevnik HTV-a pustio rezultate ankete o predsjedničkim kandidatima prema kojima je Nadan Vidošević bio među favoritima, a već sutradan se doznalo da je tu anketu naručila Hrvatska gospodarska komora na čelu koje je bio upravo Vidošević.

Kako je moguć jedan takav poremećen odnos, dakle da voditelj brani provalnicu a ne žrtvu njezine provale, da brani lažljivce i KOS, može opstati u Hrvatskoj?

Zanimljivo je bilo pregledati komentare ispod objave na FB stranici RTL Direkta :

”Šta bi trebali, ti nama reci, slavit je možda sto je samo novinarka koja se penje sa ljestvama,da uđe na tuđi posjed i plaši maloljetnu djecu. To je gospodine Šprajc za zatvora da bude ostalim primjer. Fino ako ti treba reportaža pošalješ zahtjev za nju i slobodno udes na VRATA ako vlasnik dopusti naravno…Trebala je probati na ovakav način ući npr u vojnu bazu pa da vidimo rezultat toga”

”Pastirski pjevač kako ga Vi oslovljavate je branio svoju Domovinu a gdje ste vi tada bili ,napadali ju…”

”Zar nije i naziv pastirski pjevač – govor mržnje . Ta mržnja prema njoj nije bez razloga sama je to izazvala. Lopov krade lopov ljestve drži. I sto je dotična vidjela što nije mogla vidjeti sa susjedni objekata. Nego je kriminalka morala ljestvama provaljivati u tuđi posjed dvorište ili terasu za šaku slave. Zar su to mediji , zar je to motivirajuće gaziti po leševima do slave odnosno provaljivati u tuđi posjed zbog reportaže . Ako je nešto sporno za to služe tužbe, sudovi , policija i zakon RH. To bi bar vi u medijima trebali znati ako imate ista u glavi i ako poštujete institucije RH.”

”Zar smo na divljem zapadu pa se ulazi preko ograde, potajno. Zar ne postoji legalan način za izvršit novinarski zadatak…svašta i odvratno. Niste fer Jovanoviću🙄

”Što nije ušla u moju kuću preko ograde pa bi vidjela sto bi joj bilo, ni rođena ju mama ne bi prepoznala” samo su neki od komentara na FB stranici RTL Direkt.

Ostaje sada za vidjeti hoće li Danka Derifaj tužiti i Zorana Šprajca i svoju matičnu kuću po ”zapovjednoj” odgovornosti za širenje mržnje i uvrede koje su joj upućene na navedenoj Facebook stranici.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button