Sport

Tomašević zabranio gostovanje dogradonačelniku na temu financiranje sporta u Gradu Zagrebu?

Danas u 13:30 pogledajte emisiju Sport nedjeljom na Sportskoj televiziji. Tema je zagrebački sport i njegovo financiranje.

Zagrebački je sport doznao prve proračunske brojke unutar kojih će se morati svesti u sljedećoj 2022. godini. U Sportski savez Grada Zagreba u četvrtak poslijepodne stigao je prijedlog sportskog proračuna, a on je, kada je riječ o Javnim potrebama za sport, što je novac koji ide gradskim savezima, smanjen sa sadašnjih 135 milijuna kuna na 115 milijuna. Od toga će simbolično svotu od 300.000 kuna namiriti Gradski ured za sport i mlade, a koji bi se uskoro trebao u biti spojiti s uredom za obrazovanje i postati Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade.

Usporedbe radi, dosad je Gradski ured za sport i mlade sudjelovao s 1.7 milijuna kuna u Javnim potrebama za sport grada Zagreba. Zagreb je do sada izdvajao i zasebno 30 milijuna kuna za klubove od posebnog interesa (Dinamo, Cibona, PPD Zagreb, HAVK Mladost, HAOK Mladost, ŽRK Lokomotiva). Bez gradskog novca neki od ovih klubova danas ne bi postojali, ali ni mnoga, praktički sva natjecanja (Snježna kraljica, Zagrebački maraton, Hanžekovićev memorijal…). Malo bi koji sport uopće egzistirao, a takve su brojke jednostavno – grozne i pogubne za zagrebački sport!

Pogledajte što su o tome rekli Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba i Krešimir Antolić, član Uprave GNK Dinamo te ostali gosti. Jedan od gostiju trebao je biti dogradonačelnik grada Zagreba Luka Korlaet. Iz njegovih usta trebali smo čuti odgovore na važna pitanja o financiranju zagrebačkog sporta, ali je sat vremena prije emisije otkazao dolazak, navodno je zabrana došla iz kabineta gradonačelnika.

Usput, najuspješniji zagrebački klub u proteklih 10 godina koji je od jučer na vrhu HNL tablice, navodno jedini ostaje bez te potpore. Dinamo je financijski dosta stabilan pa ga takvo degradiranje Grada neće baciti na koljena. Upitno je kako će se ostali klubovi i razne sportske manifestacije u Gradu Zagrebu održavati uz takvu ekipu iz MOŽEMO!

Ekipa, koja je da parafraziramo, jednog današnjeg gosta, bila oslobođena tjelesnog i zbog koje se za pomoć treba moliti Svetici RITI-svetici bespomoćnih i napaćenih.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button