Magazin

KAKO JE TV NASILNIK POSTAO “ŽRTVA”?

SDP traži od SDA da prestane s napadima na Senada Hadžifejzovića

SDP traži od SDA da prestane s napadima na ”novinara” Senada Hadžifejzovića. Novinara koji je Hrvatskoj javnosti postao poznat po prostačkim i šovinističkim izjavama kada je ”poručio Kolindi Grabar Kitarović da joj treba jedna “osmanska masaža” aludirajući na seks s Turčinom, kako bi se smirila i prestala pričati “gluposto o ISIL-ovcima” u BIH prije će biti da je ovo drugo.” Treba li podsjećati da ga je nakon toga Aleksandar Stanković pozvao na HRT kao gost u Nu2?

Hadžifejzović je Milanoviću također poručio da ‘obriše stražnjicu papirom’.

“Sram vas bilo, sram te bilo Zorane Milanoviću… Zorane, procedura pranja, higijenska navika u nas, sapuna i parfema ide ovako. Obrišeš stražnjicu, možda na hrvatskom guzicu, papirom, ispereš vodom. Ako ti je to komplikovano, jednostavno se istuširaš. Tako se čisti stražnjica. Za čišćenje obraza, ne treba ti voda, sapun i parfem. Treba samo izvinjenje, ako si čovjek i ako imaš obraza. Ako imaš šta oprati”, poručio je između ostalog hrvatskom predsjedniku, Senad Hadžifejzović.

Podsjetimo, Zoran Milanović je, osvrćući na nezavidan položaj Hrvata u BiH, pokrenuo niz kritika i uvreda od strane političara iz BiH koji su šefa hrvatske države optužili za šovinizam i netrpeljivost prema BiH zbog komentiranja stanja u toj državi. Predsjednik Milanović je izjavio kako je svima jasno da u BiH postoje problemi o kojima se ne smije šutjeti, a među njima je i taj da su Hrvati koji tamo žive nezadovoljni svojim statusom te da se takvi problemi moraju riješiti jasnim dogovorom, a ne kozmetičkim zahvatima.

“Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu, što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek i bez toga nema građanske države”, kazao je Milanović dodajući kako je, po njegovu sudu, građanska država u BiH “daleki, daleki san i lijepa stvar” no da bi se do toga došlo, kako se izrazio, najprije je potreban “sapun, a onda parfem”.”

Inače ,Bakir Izetbegović je na upit novinarke kada će gostovati na programu FaceTV-a odgovorio ukratko, da će to biti onda kada Senad Hadžifejzović postavi neke profesionalne kriterije ugošćavanja gostiju. Sugerirajući mu da od ”pod tare Bošnake i bošnjačke političare a dodvorava se Srbima i Hrvatima”. U pravu je Bakir, doista se dodvorava Senad Komšiću većinu vremena, a i prema Čedi Jovanoviću je bio snishodljiv.Toliko o Srbima i Hrvatima u njegovim emisijama.

No ono što je uslijedilo “oduševilo” je bošnjačku javnost i zgrozilo ljude koji iti malo poznaju profesionalan rad medija.

Naime 12 minuta verbalnog zlostavljanja, Bakira Izetbegovića i njegove žene, isključivo vrteći priču oko jedne riječi “snishodljivost” neupućene će oduševiti. One koji znaju što je propaganda, i ”hejt neprofesionalnost” TV produkcije u ovome će doživjeti jedno novo dno bošnjačkog šovinista i nacionalista Senada Hadžifejzovića.

Profesionalac ili TV nasilnik vi prosudite?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button