Domovina

Stidi se BiH: Koordinacija udruga Prozor-Rama – Presuda Buzi je dosipanje soli na rane hrvatskoga naroda

“Po onoj narodnoj ispada „Kadija te tuži, kadija te sudi“. Stidi se državo BiH!”, ogorčeni su iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama izrazila je nezadovoljstvo zbog visine presude izrečene od strane pravosuđa Bosne i Hercegovine Enveru Buzi.

Presuda Enveru Buzi

Bih:Presuda Enveru Buzi

“Ovu presudu smatramo sramotnom i ponižavajućom za ovaj ratni zločin koji su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine počinili nad nemoćnim civilima djeci, ženama, starcima i vojnicima HVO-a. Ovim činom pravosuđe Bosne i Hercegovine se još jednom pokazalo kao instrument politike. Presudu smatramo kao dosipanje soli na rane hrvatskoga naroda. Pitamo se zar je moguće da život ubijenog djeteta, starca od 90 godina, nepokretne osobe i ostalih nevino poginulih civila, za pravosuđe BiH vrijedi tri mjeseca zatvora”, kažu iz Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama, prenosi portal Rama-Prozor.info.

Rekli su kako “pravosuđe BiH ne zanimaju izravni počinitelji ovog gnusnog zločina na Uzdolu. “Po onoj narodnoj ispada „Kadija te tuži, kadija te sudi“. Stidi se državo BiH!”, ogorčeni su iz Koordinacije udruga. Podsjećamo, dana 4.6.2021. godine Apelacijsko vijeće Suda BiH je izreklo pravomoćnu presudu za ratni zločin Armije BiH u selu Uzdol zapovjedniku samostalnog Prozorskog bataljuna Enveru Buzi u visini od osam godina.

Apelacijsko vijeće je navelo da su pripadnici ove jedinice na okrutan i svirep način izvršili zločin nad 27 civila u Uzdolu, među kojima su bile žene, djeca i starije osobe. Vijeće je konstatiralo da je Buza fizički bio blizu mjesta zločina, a kasnije od Službe javne sigurnosti imao informacije o zločinu, dodajući da nije naredio istragu o događanjima na Uzdolu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bljesak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button