Izbor uredništva

SKANDALOZNO! Ovo je zločin! Evo zašto Facebook cenzurira objave o cjepivu!

Među deset najvećih dioničara (suvlasnika) društvene mreže Facebook su ISTI globalni investicijski fondovi koji se nalaze među najvećim dioničarima svih farmaceutskih tvrtki koje proizvode cjepivo protiv koronavirusa! Jednostavnije rečeno, isti ljudi su (su)vlasnici Facebooka kao i Pfizera, Moderne, Johnson & Johnsona…

S obzirom da na cjepivu zarađuju, ne čudi što se na toj društvenoj mreži provodi žestoka cenzura svega što bi moglo ugroziti njihov posao. Facebook plaća lokalne tvrtke, poput hrvatskog Faktografa, da za njih cenzuriraju sve objave koje propituju mjere, učinkovitost cjepiva i sl. jer im kvare posao, donosi Dario Glad/Paraf.hr.

S druge strane, promoviraju se objave koje plaše ljude covidom, omalovažavaju određene znanstvenike i umanjuju nuspojave cjepiva.

No, krenimo redom.


Prema CNN Money ovo je deset najvećih dioničara Facebooka:

SKANDALOZNO! Ovo je zločin! Evo zašto Facebook cenzurira objave o cjepivu!
www.crodex.net

A ovo je deset najvećih dioničara američke farmaceutske kompanije Pfizer:

Usporedbe radi, američki investicijski fond The Vanguard Group, koji upravlja sa čak 7 bilijuna američkih dolara je prvi najveći pojedinačni dioničar (suvlasnik) Facebooka i najveći dioničar Pfizera.

Zanimljiv je i fond BlackRock Fund Adivisors. On je četvrti najveći dioničar Facebooka i treći najveći dioničar Pfizera.

Kritike im kvare posao

Isti ovi fondovi su i među prvih deset najvećih suvlasnika ostalih farmaceutskih kompanija koje proizvode cjepiva.

Primjerice, ovo su najveći dioničari Moderne:

Vidljivo je da su  The Vanguard Group i  BlackRock Fund Adivisors ponovo među prvih deset najvećih dioničara, kao i kod Facebooka i Pfizera

U Modernu je uložio i fond Fidelity Management & Research Co., koji je istovremeno drugi najveći dioničar Facebooka (peti u Moderni).

Tu je i Geode Capital Management LLC, deseti najveći dioničar Moderne i deveti najveći dioničar Facebooka.

Slična je situacija i kod Johnson & Johnsona. Opet su iste tvrtke u vlasničkoj strukturi kompanije:

The Vanguard Group je najveći dioničar Johnos & Johnsona kao i Pfizera i Facebooka. 

BlackRock Fund Adivisors je treći po redu, kao i u Pfizeru i Moderni, a istovremeno je četvrti najveći dioničar Facebooka.

Tu je ponovo i Geode Capital Management LLC, deseti najveći dioničar Moderne i deveti najveći dioničar Facebooka.Nakon ovoga puno jasnije zvuče objave znanstvenika Gordana Lauca:

“Ovdje se doslovno radi o identičnim frazama što otvara malo prostora sumnji da se radi o globalno koordiniranom marketinškom nastupu kojeg financira industija pandemije. Da se ne radi o prljavom lobiranju koje kroz nametnute zabrane i ograničenja doslovno gura svijet u kaos radi osobnog profita mogli bismo i pomisliti da se radi o legitimnim marketinškim ciljevima. Ovako to nisu legitimni ciljevi već doslovno zločin za koji će svi oni jednog dana morati odgovarati”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button