Svijet

Schwab: Tko ovlada tehnologijom biti će gospodar svijeta!

“Naš će život za deset godina biti potpuno drugačiji… a tko ovlada tim tehnologijama – bit će, na određeni način, gospodar svijeta…” (Klaus Schwab, World Goverment summit 2023.)

World Goverment summit (Samit svjetske vlade) u Dubaiju, koji je održan prošli mjesec, predstavlja se kao jedinstvena platforma za dijalog o oblikovanju budućnosti čovječanstva. Na tom mjestu sastaju se formalni i neformalni svjetski lideri da razmijene mišljenja i stavove o najvažnijim pitanjima današnjice.

Samit svjetske vlade

Na tom skupu ujedno se raspravlja o pitanjima bliže i dalje budućnosti svijeta.

Do sada je Samit svjetske vlade ugostio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, između ostalih, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obamu, generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa, generalnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinu Georgievu, generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, predsjednicu Europske centralne banke Christine Lagarde, globalnog poduzetnika Elona Muska i mnoge druge svjetske lidere, kako kažu u priopćenju.

Između ostalih tamo je govorio i Klaus Schwab, predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma.

Predsjednik WEF-a pohvalio je WGS za njegovu ulogu u pripremi za budućnost i držanju koraka s novim tehničkim razvojem u svijetu kojim dominiraju brze promjene.

Rekao je da će tehnološka transformacija i Četvrta industrijska revolucija utjecati na svijet u godinama koje dolaze. “Vlade u različitim dijelovima svijeta trebale bi igrati vodeću ulogu u održavanju koraka s promjenama”, rekao je Schwab, piše wam.ae

Nove tehnologije

Što se tiče strukturnih promjena kojima ćemo svjedočiti u raznim vitalnim gospodarskim sektorima, Schwab je rekao da će oko 10 milijardi ljudi trebati energiju do 2050.

Naglasio je potrebu za postizanjem ciljeva Pariškog sporazuma i postizanjem nulte emisije ugljika.

“Ali moja je duboka zabrinutost da će te tehnologije, ako ne radimo zajedno na globalnoj razini, ako ne formuliramo, zajedno ne oblikujemo potrebne politike, izbjeći našu moć da ovladamo tim tehnologijama”, dodao je Schwab, piše sociable.co

“Kako možemo osigurati da se pojedinac – svaki građanin – ne osjeća preplavljenim promjenama? Jer ne možemo razumjeti stvarno što se događa, a ako ne razumijemo, postajemo uplašeni i reagiramo negativno”, poručio je Schwab.

“I već vidimo prve posljedice u mnogim zemljama, s polarizacijom javnog mnijenja.”

“To ima veze s određenim osjećajem da gubimo kontrolu nad vlastitom sudbinom, a ovdje mislim da vlade imaju važnu ulogu objasniti, imati ambiciju i viziju, te pokazati (ljudima op.) da te tehnologije mogu služiti za dobro.”

Klaus Schwab je posebno naglasio slijedeće:

“Naš će život za deset godina biti potpuno drugačiji… a tko ovlada tim tehnologijama – bit će, na određeni način, gospodar svijeta…”

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button