Domovina

Samo u BiH: Cijepite se i dobijete slobodan dan na poslu?

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da se pokrene kampanja promocije cijepljenja protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje poticaja i stimulativnih mjera, poput omogućivanja jednog slobodnog dana svim zaposlenicima koji se cijepe.

U BiH je trenutno slab odaziv na cijepljenje

U BiH je trenutno slab odaziv na vakcinaciju
www.crodex.net

”Prema informacijama sa terena odaziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obvezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa”

Kako je objavila na Facebook profilu, ministrica Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na zaposlenike i omoguće im da sudjeluju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi.

Također, ministrica Turković je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, županije i općine da potaknu zaposlenike da se cijepe, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na cijepljenje na drugi način. ”Napokon imamo dovoljne količine cjepiva. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju.

Prema informacijama sa terena odaziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obvezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa” – navela je ministrica Turković.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bljesak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button