Domovina

MILANOVIĆ U SVOM STILU: Prijetnje i nametanje ljudima da se cijepe je put u tiraniju

Predsjednik Republike Zoran Milanović susreo se danas sa županom Šibensko-kninske županije i načelnikom Općine Promina, te je obišao Spomen sobu u zgradi Općine Promina.

Zatim je Milanović položio vijenac ispred Središnjeg križa u spomen na poginule branitelje i civile prominskog kraja u Domovinskom ratu.

Na kraju je predsjednik RH sudjelovao na komemorativnom programu u Domu za kulturu na adresi Put kroz Oklaj.

Komentirao je situaciju s epidemijom u Hrvatskoj i uvođenje novih mjera.

‘Nastavi li se to i u devetom mjesecu, to je tiranija’

“Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bi i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći cijepite se”, rekao je.

”Nastavi li se to i u 9. mjesecu, to je tiranija. Sada su mjere ok”, dodao je.

Što se tiče poduzetnika Stipe Latkovića i bespravne gradnje u Vruji, ponavlja – srušite sve. Ponovno se naljutio na novinare, optuživši neke da su aktivisti.

“Kad bih ja živio od toga da mi vi postavljate pitanje, ne bih postao ni načelnik mjesne zajednice, a kamoli države”, poručio je na pitanja o u Vruji.

O reakcijama iz Srbije na lik Tesle na hrvatskom euru

Milanović o reakcijama iz Srbije na lik Tesle na hrvatskom euru

Kratko je komentirao i vijest da će lik Nikole Tesle biti na kovanici hrvatskog eura.

“Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju. To je bio prijedlog mog savjetnika, vidim da je dosta ljudi to prihvatilo. Hrvatska je s Teslom imala krizu identiteta i to je bila nejasna ljubav. Moje mišljenje, ako će Teslu staviti na novčić od 1 centa to nema smisla, a svojatati Teslu možda nije pošteno ni od strane Hrvatske, od Srbije još manje”, rekao je i dodao.

“A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš”.

Predsjednik je komentirao i vojnike za koje je otkriveno da su konzumirali drogu.

“Nemojmo stvarati konfuziju onoga što radi vojno-sigurnosno agencija i DORH. Jer s onime što prikupi Agencija ne možete na sud. Bilo bi idealno znati više. Nije to sigurnosni propust”, rekao je Milanović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button