Domovina

GRMOJA:Porazno je da je Komšiću na HRT-u omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi

Na gostovanje Željka Komšića u emisiji Nu2 komentar za portal Bild.ba dao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

“Komšićeva bahatost vidljiva je od načina na koji se odjenuo za emisiju, do stila kojim je pričao u emisiji”, rekao nam je Grmoja.

Po riječima ovog zastupnika, Komšić je svjestan što radi.

“Pregršt floskula, jeftinih spinova i obmana. Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga. Svjestan je da će ponovno prevarom i glasovima Bošnjaka biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Mostovac za Bild.ba.

Drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Grmoja vidi kao pogonsko gorivo za hrvatski nacionalizam.

“Ne zanima ga kako to utječe na opstojnost Bosne i Hercegovine, sve što njega zanima je njegov vlastiti politički probitak. Ako je hrvatski nacionalizam i radikalizam vatra od koje BiH treba strepiti, onda je upravo Komšić gorivo”, kazao je Grmoja za Bild.ba.

Ima zamjerku i na uređivačku politiku HRT-a.

“Nažalost, porazno je da mu je u emisiji poput ove danas i to na javnom servisu omogućeno da se opet naruga Hrvatima u BiH prije nego ih još jednom prevari i ponizi”, zaključio je Mostovac u izjavi za Bild.ba.

Gostovanje Komšića komentirao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž:

”Nakon tri pokušaja, teškom mukom odgledao Komšića u Nedjeljom u 2. Nevjerojatna je lakoća izgovaranja laži kod ovog čovjeka, da mi je prosto bilo nemoguće u komadu odgledat. Dakle, apsolutno sve što je rekao po pitanju Ustava, izbornog zakona, pa i onome o rezultatima izbora 2010. je notorna laž koju bi mogao pobiti ispodprosječan, ali objektivan, poznavatelj unutarnjih odnosa BiH. Osim jednosatne reklame HDZu, ne razumijem poantu ove emisije u kojoj je urednik veći gost od gosta.” napisao je Raguž.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button