Svijet

Ruski ideolog Dugin: “Ovo nije rat s Ukrajinom već globalizmom. Rusija odbacuje ‘veliko resetiranje’”

Aleksandar Dugin nekadašnji je savjetnik predsjednika ruskog parlamenta Dume, i bivši profesor sociologije na Sveučilištu Lomonosov te voditelj Centra za konzervativne studije. Dugin je filozof, politički analitičar i strateg te je ideolog euroazijskih integracija. U Rusiji je najpoznatiji po tome što zastupa globalni revolucionarni savez protiv “atlanticizma” te se smatra jednim od vodećih kremaljskih konzervativnih ideologa, budući da je postavio temelje nove političke ideologije zvana četvrta politička teorija.Aleksandar Dugin žestoki je kritičar liberalizma koji simbolizira Amerika. – Liberalizam je najveće zlo… Američki imperij bi trebalo razoriti – izjavio je Dugin nekoliko puta.

On se putem društvenih mreža oglasio o ruskoj invaziji na Ukrajinu te smatra da nije riječ o ratu s Ukrajinom već s globalizmom.

“Ovo nije rat s Ukrajinom. To je obračun s globalizmom kao integralnom planetarnom pojavom. To je konfrontacija na svim razinama – geopolitičkoj i ideološkoj. Rusija odbacuje sve u globalizmu – unipolarnost, atlantizam, s jedne strane, i liberalizam, antitradiciju, tehnokraciju, jednom riječju Veliko resetiranje, s druge strane. Jasno je da su svi europski čelnici dio atlantističke liberalne elite.

I upravo s tim smo u ratu. Otuda njihova legitimna reakcija. Rusija je sada isključena iz globalističkih mreža. Više nema izbora: ili izgraditi svoj svijet ili nestati. Rusija je postavila kurs za izgradnju svog svijeta, svoje civilizacije. I sada se čini prvi korak. Ali suveren pred globalizmom može biti samo veliki prostor, kontinent-država, civilizacijska država. Nijedna država ne može izdržati dugotrajno potpuno isključenje.

Moderni zapad je groblje otrovnog civilizacijskog otpada, to je anticivilizacija

Rusija sada stvara polje globalnog otpora. Njezina bi pobjeda bila pobjeda za sve alternativne snage, i desne i lijeve, i za sve narode. Pokrećemo, kao i uvijek, najteže i najopasnije procese. Ali kad pobijedimo, svi to iskorištavaju. Tako je zamišljeno da bude. Sada stvaramo preduvjete za stvarnu multipolarnost. A oni koji su nas sada spremni ubiti, sutra će prvi iskoristiti naš podvig”, smatra Dugin.

“Što znači raskid Rusije sa Zapadom? Ovo je spas. Moderni Zapad, gdje trijumfiraju Rothschildi, Soros, Schwab, Bill Gates i Zuckerberg, najodvratniji je fenomen u svjetskoj povijesti. Ovo više nije zapad grčko-rimske mediteranske kulture, kršćanskog srednjeg vijeka, pa čak ni nasilnog i kontroverznog dvadesetog stoljeća. To je groblje otrovnog civilizacijskog otpada, to je anticivilizacija. I što prije i potpunije Rusija bude odsječena od nje, prije će se vratiti svojim korijenima. Čemu? Kršćanskim, grčko-rimskim, mediteranskim… – europskim korijenima… Odnosno korijenima zajedničkim s pravim Zapadom”, dodaje Dugin.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button