Vijesti

Unatoč velikom porastu zaraženih Omikronom imamo pad hospitalizacija

Unatoč velikom porastu zaraženih Omikronom u posljednja dva tjedna, to se nije odrazilo na rast hospitalizacija. Blagi pad u bolnicama, blagi pad na respiratorima. Što više pacijenata oboljelih od covida-19 u bolnicama – to više umrlih. Zato ovotjedna stagnacija, a dijelom i mali pad hospitaliziranih bude nadu da će biti manje loših vijesti.

Prema svemu što smo do sada vidjeli i u Hrvatskoj se ponavlja ono što se dogodilo u Južnoj Africi, UK, Danskoj i Crnoj Gori. Velik broj ljudi kojima je PCR testom potvrđen virus u nosu ne rezultira velikim brojem teško bolesnih ljudi. Da ne testiramo, ne bismo niti primijetili da imamo kataklizmičku epidemiju…

Ključno je da se virus ne proširi u nekoj bolnici jer ne zaboravite da je u hrvatskim bolnicama uvijek oko 10,000 bolesnika. Ako se virus proširi u nekoj bolnici, ta bolnica će imati “rekordne brojeve” hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na virus…

1.Stanje na respiratorima je uz današnji veliki pad (i tjedni 4%) najmanje u prošla dva mjeseca!

2. Čini se da jug Hrvatske prelazi preko vrha vala (u DNŽ pad je već dva dana), pogledajte na donjim mapama kako jug prvi ušao u omikron val, a kako će i prvi izaći.

3. Hospitalizacije u padu, 1% tjedno.

Brojke podupiru nedavna izvješća koja ukazuju na to da nova ova visoko mutirana varijanta neće biti tako ozbiljna kao druge vrste koronavirusa, poput nešto manje infektivne beta ili puno zaraznije delta varijante.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button