Magazin

Rat protiv života…

Dok cijeli svijet svakodnevno biva bombardiran tužnim i okrutnim vijestima sa bojišnica u Ukrajini, u međuvremenu se na Zapadu neumorno nastavlja rat protiv djece, rat protiv braka, rat protiv obitelji, rat protiv slobode – RAT PROTIV ŽIVOTA. Zapitajte se poštovani čitatelji čiji to može biti interes – uništenje čovjeka i života? Nije li istima/om rat u Ukrajini, ili bilo koji drugi rat u biti interes. Nije li, upravo zbog ovih okolnosti, upravo sada, najveća potreba biti “…sol zemlje, … svjetlo svijeta…” kako to od kršćana zahtjeva Evanđelje? O istoj temi prenosimo u nastavku objavu sa društvenih mreža Udruge Vigilare:

Nedavno smo pisali o tome kako se francuski predsjednik Emmanuel Macron založio za to da se pravo na pobačaj uvrsti u Povelju Europske unije o temeljnim pravima. To je bio jedan od prvih poteza nakon što je Francuska preuzela kormilo Europske unije. Za francuskog predsjednik pravo na pobačaj smatra se jednom od temeljnih vrijednosti Europske unije, a njihovo bi upisivanje u Povelju, kako je pojasnio, „učvrstilo naše europske vrijednosti koje su temelj našeg jedinstva, ponosa i snage”.

Kako to, u situaciji demografske kataklizme Staroga Kontinenta, ubijanje nerođene djece može biti temelj jedinstva, ponosa i snage nije nam poznato.

Kako bilo, jahači kulture smrti ovih dana pojačano djeluju i s druge strane Atlantika. Kao što je upozorila poznata pro life aktivistica Lile Rose, u američkom Senatu glasuje se o tzv. Zakonu o zdravstvenoj zaštiti žena koji bi poništio pro life zakone diljem zemlje.

Zakon bi prisilio savezne države da dopuste pobačaj do trenutka rođenja djeteta, a traži se i to da se ukloni informirani pristanak koji majkama nudi alternativne opcije i upućuje na rizike od pobačaja.

Koga čude ovakvi radikalni zahtjevi valja ih podsjetiti da su određeni „dični“ progresivci svojedobno išli toliko daleko da su predlagali da bi se i tek rođeno dijete moglo ubiti. Riječ je o tzv. postporođajnom abortusu.

Etičarka i filozofkinja s Oxforda Francesca Minerva tako se u članku objavljenom u British Medical Journalu založila za to da bi doktori trebali imati pravo ubiti novorođenče u slučaju ako je ono invalid ili ga majka ne želi ili roditelji nemaju novca da ga uzdržavaju. Ova „etičarka” smatra da tek rođena beba nije „prava osoba” i da je ubijanje odmah nakon poroda nije puno drugačije od onog dok je fetus još u maternici.

Rat protiv života
Slika: Francesca Minerva etičarka i filozofkinja s Oxforda / Foto: https://www.francescaminerva.com/

Sljedeći korak u „progresu” vjerojatno je prijedlog da doktori i nakon godine dana imaju pravo ubiti dijete ako je to u skladu s nekim od „naprednih” kriterija. Ipak, s pseudoetičarkom se možemo složiti da ubijanje odmah nakon poroda nije puno drugačije od onog dok je fetus još u maternici.

Nehotice, „progresivka“ je priznala kako se i u jednom i u drugom slučaju radi o ubojstvu Zapad je odavno dotaknuo dno, a ovo je sumrak zdrave pameti. Dok bi tzv. progresivci sada već ubijali i rođeno dijete, zeleni zeloti svako novorođeno dijete smatraju tonom ugljičnog dioksida.

Na djelu je kultura smrti i rat protiv djece, braka i obitelji. Tome se kao kršćani i pripadnici vojujuće Crkve (Ecclesia militans) trebamo suprotstaviti svim dopuštenim duhovnim i materijalnim sredstvima. U vremenima u kojima se nalazimo nitko od nas nema pravo na mlakost.

Izvor: Facebook objava, Vigilare udruga.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button