Vijesti

Izopačenost – Europski parlament želi definirati pobačaj kao “ljudsko pravo” i izbrisati sva ograničenja

Pobačaj, ubijanje Čovjeka u njegovom početnom, najmanjem, najkrhkijem, najovisnijem stanju nije pravo. To je stanje koje podrazumijeva potpunu predanost, posvećenost svojih roditelja i cijelog društva u cilju njegove zaštite, da živi. Čovjekov život je prvo i osnovno ljudsko pravo i ono pobija sva druga “prava”. Ubijanje u majčinoj utrobi života drugog čovjeka – ne postoji kao pravo. Pobačaj postoji samo kao potpuna i krajnja izopačenost ljudske vrste. A cijena će biti naplaćena – sigurno i neupitno – prije ili poslije.

Naša mogućnost i ograničenost utjecaja na ovakve odluke Europskog parlamenta se može činiti neznatna, no ne trebamo postupati prema očekivanjima nego po osobnoj savjesti, odnosno djelovati kako što nam savjest nalaže, bez obzira je li nam ili ne netko daje priliku (manje je bitno što netko misli o nama). Svaki pojedinac će morati predati račun za ovo pitanje, kad-tad, bio vjernik ili ne. Ako život čovjeka u utrobi nije svet, neće sutra ništa biti sveto. Sutradan neće biti (nekome) svet ni tvoj život, ni život tvojih bližnjih. Nema pravila, nema morala, nema reda, sve je dopušteno, sve je dozvoljeno, a prava će se već nekako izmisliti. Zbog toga ne smijemo zanemarivati posljednju inicijativu Udruge Citizen Go*, koju prenosimo u nastavku:

Europski parlament će 7. lipnja glasati o Matićevom izvješću koje, između ostalog, definira pobačaj kao “ljudsko pravo”.
Izvještaj napada sve europske zakone o zaštiti života, tvrdeći da je zaštita ljudskog života od začeća “oblik rodno uvjetovanog nasilja”.
Također narušava suverenitet država članica EU-a, kontinuirano pozivajući na pobačaj bez ikakvih ograničenja, ideološki spolni (pre)odgoj djece i ukidanje zaštite prava na priziv savjesti za liječnike.
CitizenGO treba vašu pomoć kako bi spasio živote suprotstavljajući se međunarodnom pritisku za pobačaj na Europski parlament.
Moramo zaustaviti ovu kulturu smrti!
Pišite sada neodlučnim europarlamentarcima Europske pučke stranke (navodno desnog centra) i tražite ih da odbiju kontroverzno Izvješće!
Čini se daleko.. no ako ne poduzmemo ništa međunarodni lobij za pobačaj pokorit će Europu i ukloniti sve restrikcije koje postoje vezano uz pobačaj i proširiti ga više nego ikada prije… isto će učiniti u Hrvatskoj i ostatku svijeta.
I to na temelju Izvješća hrvatskog europarlamentarca Predraga Matića! Ovo izvješće želi definirati pobačaj kao “ljudsko pravo” i izbrisati sva ograničenja koje imaju države članice! Koristit će se za nametanje pobačaja u svih 9 mjeseci trudnoće, za djevojčice svih dobi, bez pristanka roditelja. I sve to žele financirati iz džepa poreznih obveznika. Izvješće napada one koji se u Europi zalažu za zaštitu prava na život, tvrdeći kako je zaštita života “povreda ljudskih prava i oblik rodno uvjetovanog nasilja”, te traže od država članica da “se bore i uklone prepreke zakonitom pobačaju”.No, mi znamo da ne postoji “ljudsko pravo” na pobačaj.Pobačaj nije ništa drugo nego prekid života nevinog i bespomoćnog ljudskog bića. Štoviše, pobačaj ima više negativnih posljedica za žene. Suprotno Matićevom izvješću mnoge zemlje još prepoznaju ove činjenice.Ne postoji takvo pravo u međunarodnim sporazumima. I Matićevo izvješće je još jedan pokušaj međunarodnog priznanja pobačaja kao “ljudskog prava”!No, Europski parlament je pod snažnim pritiskom međunarodnih skupina koje žele nametnuti plan pobačaja Europskoj uniji. CitizenGO treba vašu pomoć kako bi pokazali eurozastupnicima da se širom svijeta kultura života suprotstavlja pobačaju na zahtjev i tražili ih da odbiju pritisak abortivnih skupina.
Zato pišemo članovima Europske pučke stranke (europarlamentarcima) da odbiju ovo Izvješće.
Identificirali smo ključne neodlučne zastupnike Europske pučke stranke (navodno desnog centra), čiji će glasovi odlučiti hoće li Izvješće biti prihvaćeno ili odbijeno. Uz pomoć podupiratelja CitizenGO-a, poput vas, provest ćemo snažnu kampanju i napraviti pritisak na njih da odbiju Matićevo izvješće jer je suprotno vrijednostima njihovih birača.

Peticiju možete potpisati – OVDJE!

Tzv. ‘Matićevo izvješće’ o kojem će Europski parlament glasovati na plenarnoj skupštini 7. lipnja, najagresivniji je napad na nerođenu djecu kojem smo ikad svjedočili u tijelima Europske unije.

No pobačaj nije jedini sporni dio ovog Izvješća koji nanovo regulira ovo pitanje. Evo nekoliko dodatnih a ključnih točaka:

  • Matićevo izvješće poziva na ukidanje prava na priziv savjesti medicinskog osoblja. Cilj Matićevog izvještaja je onemogućiti liječnicima da se usprotive ubojstvu čovjeka pobačajem. Prema Izvješću, odbijanje izvršenja pobačaja od strane liječnika bilo bi “tretirano kao uskraćivanje medicinske skrbi”. Dakle, ako bi liječnik rekao NE pobačaju, to bi značilo kraj njegove karijere.
  • Pobačaj i kontracepcija za djevojčice “bez obzira na dob” bez pristanka roditelja.
  • LGBTIQ i rodna indoktrinacija za osnovne škole bez informiranja roditelja ili traženja roditeljskog pristanka.
  • Nepovratne operacije takozvane “promjene spola”, uključujući i operacije maloljetnika koje bi mi plaćali i to kroz javne zdravstvene sustave.
  • Miješanje u područje zdravstvenog sustava koje je isključivo u nadležnosti država članica, definiranje i upravljanje njihovim domaćim zdravstvenim sustavima ili njihovim nacionalnim izborima zdravstvene politike.
Sukreator ovog napada abortivnog lobija je Neil Datta, izvršni direktor Foruma za seksualna i reproduktivna prava EP-a

Kao što vam je naš predsjednik, Ignacio Arsuaga, nedavno navodio, Neil Datta (slika gore) je iskoristio saslušanje u Europskom parlamentu za diskreditiranje rada, klevećući CitizenGO kao “prijetnju za demokraciju”, koristeći ilegalno dobivene dokumente ukradene s Arsuaginog računala i krivo ih prezentirajući.

U ovom saslušanju, napao je CitizenGO jer smo radili na zaustavljanju prethodnih Izvješća sličnih ovom, kao što su bila Izvješća ‘Estrela’ ili ‘Lunacek’. Naravno, samo je rekcija tisuća i tisuća podupiratelja CitizenGO-a, poput vas, uspjela zaustaviti ove prijetnje.

Za više informacija:Matićevo Izvješće (službene stranice EPa):https://www.europarl.europa.eu/RegData/seance_pleniere/textes_deposes/rapports/2021/0169/P9_A(2021)0169_HR.pdf Analiza Matićevog Izvješća (engleski, Political Network for Values):https://politicalnetworkforvalues.org/en/2021/05/the-political-network-for-values-denounces-the-radical-matic-report-and-calls-the-members-of-the-committee-to-recover-the-core-values-of-the-european-union/

crodex.net

*CitizenGO je zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava: prava na život, obitelj i slobodu. Svojim radom želimo osigurati poštivanje ljudskog dostojanstva i prava pojedinaca. Želiš promijeniti svijet? Tisuće istomišljenika će ti pomoći! Pomoću CitizenGO internetske platforme za pisanje peticija možeš poslati peticiju osobama odgovornima za donošenje odluka na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Možeš poslati svoju poruku odgovornim osobama u državnim tijelima kao i onima koji posluju u privatnom sektoru. Pridružit će te se istomišljenici iz cijelog svijeta.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button