Svijet

Užas: Putinova TV prijeti bombardiranjem Londona!

U zastrašujućem dijelu emisije emitirane na državnoj TV, Rusija je upozorila da bi ‘Armagedon’ mogao biti na pomolu.

Zlokobna poruka objavljena je nakon ovotjednog porasta napetosti oko atomske elektrane Zaporizhzia. Ukrajinski čelnici optužuju Rusiju da “namjerno granatira” elektranu, koja je ujedno i najveća u Europi.

Rusija odbacuje optužbe i tvrdi da Ukrajina riskira nuklearnu katastrofu granatiranjem elektrane. A postoji i strah da će Putinove snage za katastrofu u elektrani okriviti Ukrajinu i iskoristiti je kao izgovor za produbljivanje sukoba.

Na najvećem državnom TV kanalu ruskog predsjednika Vladimira Putina pojavio se vođa prokremaljskog ukrajinskog pokreta Parus, Jurij Kot. On je ustvrdio da Kijev i Zapad ugrožavaju nuklearnu sigurnost. Pozvao je Putina da bude spreman ispaliti nuklearne projektile na London i Washington.

“Svi jako dobro razumijemo da Ukrajina i Zapad izmišljaju laži oko nuklearne elektrane Zaporizhzhia”, rekao je Kot, te nastavio: 

“Mi se nosimo sa stvarnošću. Moramo reći Ukrajini i zemljama koje je podupiru, Velikoj Britaniji i Americi prije svega…i razjasniti stvari. Ako je nuklearna elektrana Zaporizhzhia oštećena i dogodi se katastrofa, dvije rakete će odmah pogoditi vaše centre donošenja odluka. Jedna u Washingtonu, druga u Londonu, nuklearne. I to je to, nema više priče.”

No suprostavio mu se drugi sudionik emisije Aleksej Mukhin, voditelj Centra za političke informacije. On je rekao: “Ovo bi pokrenulo protokol međusobnog uništenja, pa bih se iskreno suzdržao od davanja takvih izjava.” 

U međuvremenu, na kanalu Rossia 1 Putinov propagandist Igor Korotchenko, rezervni pukovnik i glavni urednik ruskog časopisa Nacionalna obrana, upozorio je na zimu u nuklearnom stilu čak i bez raketnog napada uzrokovanog nestašicom plina koju je Putin nametnuo Zapadu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button