Izbor uredništva

Čeka li Hrvatsku osveta zbog protjerivanja ruskih diplomata?

Čeka li Hrvatsku osveta zbog protjerivanja ruskih diplomata? Zbog čega se Hrvatska mora miješati u sukob koji uopće ne razumijemo, niti bi on smio biti naša stvar, jer Ukrajina nije članica Europske Unije i NATO pakta, pa da na temelju toga stajemo uz nju, ne obraćajući pažnju na to koliki je zapravo udio njene krivice u tom sukobu ili ne.

Na taj bismo način jednako tako mogli postupiti i u slučaju Jemena i Palestine koji su pod konstantnim bombardiranjem od strane Izraela (koji bombardira Palestinu) i Saudijske Arabije (koja dobiva oružje od Sjedinjenih Država) kako bi mogla bombardirati Jemen. Da li bismo sada trebali biti dosljedni i uvoditi sankcije Izraelu, Sjedinjenim Državama, Saudijskoj Arabiji i njihove diplomate protjerivati iz zemlje, piše Matija Varga za portal Epoha.com.hr.

Naravno da bismo trebali, ali premijer Plenković to, naravno, neće napraviti. Zbog čega smo onda išli prkositi Rusiji kao najjačoj vojnoj sili svijeta s kojom smo do sada bili u dobrim odnosima? Direktorica Odjela za informiranje ruskog Ministarstva vanjskih poslova – Marija Zaharova već je upozorila Hrvatsku da će zbog ovog poteza snositi snažne posljedice i da će ruska osveta po nas biti veoma bolna.

Razumije li Andrej Plenković uopće što to znači i da li je na primjeru Ukrajine koju su Sjedinjene Države također uvukle u rat s Rusijom, pa ju potom ostavile na cjedilu, shvatio da nam Amerikanci neće pomoći u slučaju bilo kakve ruske vojne intervencije na našu zemlju.

Sjedinjene Države neće ulaziti u otvoreni sukob s Rusijom jer je Rusija jednostavno vojno prejaka da bi joj se na taj način mogli suprotstaviti. To se veoma jasno pokazalo i po padu ruskog drona na zagrebačkom Jarunu, koji pukom srećom nikoga nije usmrtio, što je bio otvoreni napad na Hrvatsku (članicu NATO-a) i njenu nacionalnu sigurnost i ruska poruka našoj zemlji, čiji se vojni plaćenici nalaze na frontu u Ukrajini i zajedno s ukrajinskom vojskom i nacističkim plaćenicima iz Azova sudjeluju u vojnim sukobima protiv Rusa.

NATO također neće i ne smije vojno reagirati i djelovati protiv Rusije, jer bi se tada u taj sukob aktivno uključile Kina, Indija i Sjeverna Koreja, dakle tri nuklearne sile koje drže stranu Rusiji, što bi moglo dovesti ne samo do masovnog krvoprolića, već i do uništenja cijelog planeta i daljnje mogućnosti života na njemu, a to u Sjedinjenim Državama itekako dobro znaju, zbog toga niti ne žele riskirati s takvim suludim potezima.

Čeka li Hrvatsku osveta zbog protjerivanja ruskih diplomata? www.crodex.net
Čeka li Hrvatsku osveta zbog protjerivanja ruskih diplomata? (Foto: Pixabay)

Na kraju mogu samo upitati našeg premijera koji poslušno izvršava svaki nalog koji mu stigne iz Washingtona i Bruxellesa, da li je u slučaju ruske vojne intervencije spreman snositi odgovornost koja u ovom slučaju leži jedino i isključivo na njemu i zajedno s hrvatskim narodom uzeti pušku u ruke i braniti zemlju koju je svojim potezom uvukao u otvoreni sukob s najvećom vojnom silom svijeta ili će se po ugledu na 1991. godinu izvući na svima nam dobro poznatu priču o anemiji, pobjeći iz Hrvatske i mirno promatrati kako nas Rusija briše s planeta?  

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button