Domovina

Pupovčeve Novosti opet zgražaju: Plenković ovo financira vašim novcem

Tjednik Novosti u vlasništvu SNV-a Milorada Pupovca nastavlja s objavljivanjem neukusnih naslovnica kojima pokušava privući pozornost javnost. U broju koji je izašao 30. lipnja Novosti se posvećuju temi pobačaja, koja je aktualna budući da je u SAD-u povijesnom odlukom Vrhovnog suda utvrđeno da pobačaj nikada nije bio ustavno pravo. Time je poništen presedan donesen 1973. kojim se pobačaj morao osigurati u svim saveznim državama, te je ponovno prepušteno da ga reguliraju po svojoj želji, odnosno želji građana.

Pupovčeve Novosti su povodom toga na naslovnici objavile maternicu pribijenu na križ, čime aludiraju da je maternica “božanstvo” koju su “konzervativci” pribili na križ.

“Zajednički stav – pobačaj u Ustav”

Odluka američkog Vrhovnog suda da ukine ustavno pravo na pobačaj ovdašnje progresivne aktivistkinje i političarke nije samo zabrinula, nego i dodatno motivirala da pravo na abortus vrate u Ustav, odakle je ono izbrisano početkom 1990-ih. O predstojećoj borbi za Novosti govore Ivana Kekin, Katarina Peović i Marinella Matejčić“, najavljuju Novosti uz bogohulnu fotografiju.

U drugom članku pod naslovom “Diktatura prolajferijata” Novosti pišu da su “najpoznatiji pro-liferi dvadesetog stoljeća bili su diktatori poput Hitlera, Staljina, Pavelića, koji su “moralno neprihvatljive građanske zakone” zamijenili strogom zabranom svakog pobačaja”, čime zaštitu života nerođene djece žele izjednačiti s nacizmom i komunizmom. Autor tog teksta je Zoran Pusić iz nevladine organizacije GOLJP, najpoznatiji kao brat Vesne Pusić, bivše ministrice vanjskih poslova.

Pupovčeve Novosti od Plenkovića ove godine dobile 400.000 kuna više nego 2020.

Savjet za nacionalne manjine na sjednici održanoj 21. travnja, donio je odluku o dodjeli sredstava za programe udruga i ustanova nacionalnih manjina, u sklopu koje je Srpskom narodnom vijeću (SNV) pripalo 5.087.000,00 kuna što je pola milijuna kuna više nego primjerice 2020. godine.

Kako je izdavač tjednika Novosti SNV, one su dobile 4.000.000,00 kuna, što je točno 400.000 kuna više nego prije dvije godine. Ovaj tjednik izlazi u 52 broja godišnje, a naklada mu je 6000 primjeraka, za 200 primjeraka manje nego 2020.
Prodaje se u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, glavna urednica je Andrea Radak, a njezin zamjenik Boris Postnikov.

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button