Nogomet

Prvu utakmicu na velikim natjecanjima Hrvatska je odigrala na Euro u Engleskoj 11.lipnja 1996.

Prvu utakmicu na velikim natjecanjima Hrvatska je odigrala na Euro u Engleskoj 11.lipnja 1996. Suparnik u toj prvoj utakmici bila je Turska.

Na City Ground stadionu u Nottinghamu počela je Hrvatska priča u završnicama velikih, najvećih nogometnih natjecanja.Početak je bio iznimno težak. Na kišom natopljenom travnjaku, protiv, pokazat će se to u narednom periodu, jakih Turaka, Hrvatska momčad dugo se mučila.

U igri bez naših velikih prigoda, kad se činilo da će završiti podjelom bodova u smiraju utakmice, poslije Turskog kornera krenula je Hrvatska kontra. Kontra koju je poveo Asanović s vrha vlastitog kaznenog prostora, sjajno uočivši i maestralno proigravši Vlaovića koji je loptu primio u hrvatskoj polovici terena, predriblavši jednog turskog igrača i pretrčavši drugog (hvala ti Alpay Özalane što ga nisi rušio), prevarivši i vratara Rüştüa pospremio ju je u mrežu na oduševljenje svih Hrvata. Teška utakmica, ali time je pobjeda bila još slađa.

Goran Vlaović u proslavi nakon 1. postignutog gola na Euro 1996

Ove nedjelje kada naša momčad istrči na Wembley navršit će se 25 godina od premijere Vatrenih na Europskim prvenstvima.

Nećemo se buniti da naša momčad ponovi rezultat prve, velike generacije Hrvatskog nogometa i plasira se u četvrtfinale Euro 2020.

Turska 🇹🇷 0:1 🇭🇷 Hrvatska

Strijelci:0:1 , Goran Vlaović (86′)📅

11. lipanj 1996..🏟

City Ground, Nottingham, Engleska🗣 , Euro 1996.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button