Domovina

PRIJELOMNA VIJEST: Tomašević je zlouporabio svoj položaj!

Tomašević je zlouporabio svoj položaj! – Odlučilo je tako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa! Donator njegove kampanje završio u Upravnom vijeću bolnice Srebrnjak .

“Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa s 3 tisuće kuna kaznilo je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak Tomislava Lauca, koji je njegovu kampanju za gradonačelnika donirao s 10 tisuća kuna”

NATAŠA NOVAKOVIĆ NAKON GLASANJA I SJEDNICE: “TOMAŠEVIĆ JE ZLOUPORABIO SVOJ POLOŽAJ”

“Radi se o tome da je osoba koja je imenovana bila donator direktno Tomislavu Tomaševiću pri čemu iz očitovanja samog grada, odnosno samog obveznika proizlazi da je, procedura bi trebala biti da pročelnik daje prijedlog gradonačelniku koji onda imenuje, a zapravo iz njihovog očitovanja proizlazi da je gradonačelnik dao uputu, prijedlog, kako god to nazovemo, pročelniku, da je pročelnik, onda to ime stavio u prijedlog ponovno gradonačelniku koji ga je onda imenovao. S obzirom da se radi o osobi koja je direktni donator Tomislavu Tomaševiću ovo povjerenstvo je većinom glasova zaključilo da se radi o zlouporabi položaja, rekla je Novaković”

SLUŽBENI DOPIS POVJERENSTVA:

“U predmetu P-159/21, Povjerenstvo je na današnjoj sjednici, većinom glasova, donijelo odluku kojom se utvrđuje da je obveznik Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, povrijedio odredbe ZSSI-a (čl. 7. točke c) tako što je zlouporabio prava iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Statuta Dječje bolnice Srebrnjak, na način da je dao preporuku o imenovanju novih članova Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, koji je potom podnio takav prijedlog temeljem kojeg su navedeni članovi imenovani, a između ostalih radilo se o donatoru u kampanji g. Tomaševiću. Za utvrđenu povredu obvezniku je izrečena sankcija u iznosu od 3.000,00 kn plativa u 3 obroka” – piše Povjerenstvo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button