Crna kronika

Došlo vrijeme da čovjek prenese koronu na životinje. Zaražena 2 lava…

Dva lava u zagrebačkom Zoološkom vrtu, Leo i Ayana, zaraženi su koronavirusom. Zarazu im je prenio timaritelj, javili su iz Zoološkog vrta.

“Nakon što su kod lavova uočeni respiratorni problemi, životinje su testirane. Nalaz testova potvrdio je prisutnost virusa SARS-cov-2, pa smo krenuli s liječenjem lavova. Istodobno je testiran timaritelj koji se brine o lavovima. I njegov je nalaz pozitivan što znači da je on zarazu prenio na lavove”, objasnio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog.

Kazao je kako su nakon lavova testirali i ostale životinje s kojima je timaritelj bio u kontakti te da čekaju nalaze. Timaritelj je na bolovanju i oporavlja se, a Skok je kazao da su i lavovi sve bolje. Istaknuo je i kako su odvojeni od posjetitelja s više prepreka zbog čega ne može doći do prijenosa koronavirusa.

Uveden je posebni sigurnosni protokol

Došlo vrijeme da čovjek prenese koronu na životinje. Zaražena 2 lava...
www.crodex.net

Iz Zoološkog napominju kako je uveden posebni sigurnosni protokol koji je na snazi do daljnjega kako bi zaštitili timaritelje i ostalo osoblje koje se sada brine o lavovima. Smanjili su i kontakte timaritelja s drugim životinjama. kako kažu, u dosadašnja tri vala usjeli su zaštitili životinje, ali u četvrtom nisu uspjeli.

“Nadamo se da će lavovi ostati jedine životinje u Zoološkom vrtu grada Zagreba zaražene novim koronavirusom. Budući da je u zoološkim vrtovima diljem svijeta već bilo slučajeva prijenosa tog koronavirusa s čovjeka na velike mačke, cijeli slučaj pratimo u suradnji s nadležnim ustanovama te hrvatskim i inozemnim stručnjacima”, rekao je Skok.

U Nebraski uginula tri snježna leoparda

Prije desetak dana na naslovnicama svjetskih medija završio je sličan, ali daleko tragičniji slučaj iz Nebraske. Tamo su u Dječjem zoološkom vrtu Lincoln uginula tri snježna leoparda zaražena koronavirusom. RanneyEverest i Makalu zarazili su se u listopadu.

“Ovo je gubitak uistinu boli i svi zajedno tugujemo”, napisao je zoološki vrt u objavi na Facebooku. Poručili su da ne znaju kako su se leopardi zarazili virusom. Veterinari su ih liječili steroidima i antibioticima, ali bezuspješno. Dva sumatranska tigra, Axl i Kumar, također su se zarazila virusom, ali su se oporavila.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Putem...
Katarina Knežević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button