Domovina

Predsjednik Milanović dolazi u samo srce Hercegovine kako bi odlikovao pripadnike HVO-a

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Planira sudjelovati na svečanom obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2” u Čitluku.

Tom prigodom predsjednik Milanović će uručiti odlikovanja pripadnicima HVO-a. Ovu informaciju potvrdio je predsjednikov glasnogovornik Nikola Jelić.

Prema protokolu, predsjednik Republike Hrvatske će u 14 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred Spomen križa poginulim pripadnicima HVO-a u Čitluku.

Nakon toga će u 15 sati sudjelovati na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2”. “Tim povodom Predsjednik Republike odlikovat će Postrojbu posebnih namjena ‘Gavran 2 Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu”, kazao je njegov glasnogovornik.

Postrojba PPN Gavran 2 je dobila i uspješno i učinkovito izvršila zapovijedi u gotovo svim povijesnim operacijama u oslobodilačkom Domovinskom ratu: Buna 93 i ulične borbe u Mostaru, Tvigi 94, Konjic 94 (odlazak u potpuno okruženje i spašavanje Hrvata iz Turije, Zabrđa i Zaslivlja) Cincar, Zima …, Skok 1 i Skok 2, Ljeto 95, Maestral, Oluja i Južni potez.

Završetak rata su dočekali na 20 km od Banja Luke.

Ratni zapovjednik postrojbe brigadir Pero Barbarić – Pepi u oslobođenom Jajcu 1995.godine

Svečanost ée se održati u Hotel “Brotnjo”, a tom prilikom je predviđeno je da se predsjednik obrati svim okupljenima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Viteški

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button