Domovina

Policija maltretira i kažnjava prosvjednike ispred škole u Krapinskim Toplicama

Policijska uprava krapinsko-zagorska oglasila se o kaosu koji već nekoliko dana traje ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama, gdje se prossvjednici okupljaju u znak podrške Kristijanu Gaćini koji ne želi da mu sin u školi nosi masku. Iz policije kažu kako je zbog okupljana ispred škole dosad utvrđeno 26 prekršaja te da je sankcionirano osam osoba. Kažu i kako i dalje provode kriminalističko istraživanje.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je 26 prekršaja te je sankcionirano osam osoba.

Policija je utvrdila počinjenje sljedećih prekršaja:

– jedan prekršaj po čl.6. Zakona protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem),

– pet prekršaja iz 7. i čl. 11. Zakona o javnom okupljanju (neprijavljeno javno okupljanje na mjestu gdje je to zabranjeno – školska ustanova),

– sedam prekršaja po čl.47. st.2. t.9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru) i

– 13 prekršaja iz čl.16. Zakona o osobnoj iskaznici (odbijanje davanja osobne iskaznice na uvid, na traženje službene osobe).

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske i nadalje provode kriminalističko istraživanje, a radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezano uz okupljanje osoba. Ukoliko se utvrde elementi protupravnih ponašanja bilo koje osobe, odnosno sudionika okupljanja, policija će podnijeti prijave nadležnim tijelima.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su roditelji jednog djeteta počinili prekršaje iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, o čemu je, s obzirom da dijete nije prekršajno odgovorno, policija dopisom obavijestila nadležni Centar za socijalnu skrb.

Postavljamo jednostavno pitanje svim nadležnim institucijama i pravobraniteljici za djecu: Zašto prisiljavate našu djecu da nosi masku kada to niti na koji način ne pridonosi zdravlju ili školovanju djeteta, ometa normalnu nastavu i komunikaciju među djecom i sa nastavnikom, a na dinamiku epidemije ima iznimno mali utjecaj?

Očito živimo u novom totalitarizmu koji je gori od komunističkog.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button