Zanimljivosti

Bill Gates nije još javno priznao da je čista energija prevara

Društvenim mrežama širi se informacija da je osnivač Microsofta Bill Gates “uhvaćen” kako priznaje da je čista energija velika prevara Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i dio “velikog reseta”.

“Činjenica da obnovljiva energija nije u stanju riješiti klimatske promjene, unatoč tome što nam se prodaje kao lijek za takozvano globalno zagrijavanje koje je stvorio čovjek, Billu Gatesu je histerično smiješna. Zašto je Gatesu ovo tako smiješno? Možda zato što zarađuje bogatstvo na tim takozvanim “čistim izvorima energije” i kapitalizira lakovjerne mase s njihovim “razbarušenim glavama”, stoji u Facebook objavi.

Tekst Facebook objave prevedeni je članak koji je na svom Telegram kanalu objavio kanal Antiilluminaten TV, kojem u opisu stoji da se bavi politikom, ukrajinskom krizom, novim svjetskim poretkom, dubokom državom te promjenom svijesti.

U navedenom tekstu nalazi se link na video isječak u kojem se može naći Gatesova izjava, odnosno, isječak iz intervjua koji je vodio s Arunaom Majumdarom, dekanom Stanfordove Doerr škole održivosti, na Globalnom energetskom forumu Sveučilišta Stanford u studenom 2018.

U kratkom isječku može se čuti kako Gates govori: “Kad smo smislili pojam “čista energija”, mislim da smo “zeznuli” ljude, oni to ne razumiju…”.

Međutim, preslušavajući cijeli intervju Gatesa i Majumdara može se zaključiti kako je izjava izvučena iz konteksta. piše faktograf.hr

U samom opisu videa cijelog intervjua koji se može naći na YouTube kanalu stoji sljedeće:

“Pad cijena uređaja za proizvodnju i skladištenje obnovljive energije je sjajan, ali prema Billu Gatesu to nije ni približno dovoljno da spasi svijet od klimatskih promjena. Gates je govorio o pretjerano optimističnom razmišljanju, prirodnom plinu, porezu na ugljik i odgovornosti koje ima gospodarstvo u razvoju u odnosu na razvijena gospodarstava. Međutim, Gates se nada da bi istraživanja i inovacije mogli zadovoljiti rastuću potražnju za energijom na globalnoj razini te istovremeno uzeti u obzir klimatske promjene i druge ekološke izazove.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button