SvijetVijesti

POČELO JE! Prijavljeno 10.000 odštetnih zahtjeva zbog posljedica cjepiva

POČELO JE…Sydney Morning Herald otkrio je da bi australska vlada mogla platiti račun od više od 50 milijuna australskih dolara (37 milijuna dolara) povezan s kampanjom cjepiva protiv Covida-19, budući da su tisuće Australaca podnijele zahtjeve za odštetu u iznosu od gotovo 600.000 dolara za zdravstvene probleme povezane s njihovim cijepljenjem.

Više od 10.000 Australaca želi kompenzaciju od 600.000 dolara za nuspojave cjepiva.

Prema članku, više od 10.000 ljudi prijavilo se za vladinu shemu da im nadoknadi propuštene plaće nakon što su hospitalizirani zbog ozbiljnih nuspojava cjepiva.

Naknada počinje od 5.000 A$, što znači da bi, ako se svaki zahtjev odobri, program koštao otprilike 50 milijuna A$.

POČELO JE…Prijavljeno 10.000 odštetnih zahtjeva zbog posljedica cjepiva

Prema svojoj web stranici, Australia’s Therapeutic Goods Administration prikupila je više od 79.000 izvješća o štetnim nuspojavama od 36,8 milijuna doza cjepiva. Bolna ruka, glavobolja, groznica i zimica su najčešće prijavljene nuspojave.

TGA je zabilježila 288 prijava upale srca povezane s cjepivom Pfizer, zajedno sa 160 slučajeva tromboze sa sindromom trombocitopenije (TTS), uobičajene bolesti zgrušavanja koja se pripisuje cjepivu AstraZeneca.

POČELO JE... Prijavljeno 10.000 odštetnih zahtjeva zbog posljedica cjepiva www.crodex.net

Nakon neuspjeha tijekom prve polovice godine, Australija je povećala svoje napore za cjepivo tijekom drugog razdoblja godine nakon što je delta varijanta “bacila na koljena” dva velika grada u zemlji, Sydney i Melbourne, na nekoliko mjeseci.

Kako su stope imunizacije porasle, ograničenja su postupno popuštana posljednjih tjedana.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button