Domovina

Penava:Plenković zlorabi MUP kako bi ostvario političke ciljeve

Prošloga petka, tijekom druge točke dnevnoga reda, prekinuta je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara radi nedostatka kvoruma koji su srušili predstavnici skupštinske većine, zbog nedolaska odnosno privođenja Nemanje Savanovića, vijećnika Hrvatskih suverenista, u prostorije MUP-a.

Gradonačelnik Penava kazao je da se ne radi o slučajnosti da je vijećnik vladajućih priveden upravo na dan sjednice, već je riječ o sumraku demokracije. Danas je pak sjednica održana.

“Zloupotreba represivnog aparata”

“40 dana nakon što se dogodio nekakav događaj, privedete točno na dan sjednice potrebnog vijećnika koji drži većinu i onda ga držite toliko dugo, 24 sata prije i 24 sata nakon toga te ga zatim uredno pustite. To je zlouporaba represivnog aparata. Da sam na poziciji da odlučujem nekome bi glave padale zbog ovoga”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Minimum pristojnosti, osobito kada je u pitanju osoba za koju ne znate je li kriva, bio bi poslati poziv na obavijesni razgovor, napominje Penava, prenosi stv.hr.

“Poglavito, ponovit ću, u slučaju kada se pokaže da dotični, u ovom slučaju vijećnik, nije ni bio nazočan inkriminirajućem događaju. Ali to je tako kada imate države poput Koreje, Hrvatske, Plenkovićeve Hrvatske, koja zlorabi MUP kako bi ostvarila političke ciljeve”, kaže Penava.

Nažalost, to vidimo i kod DORH-a i kod OLAF-a, ali i kod Stožera civilne zaštite, nastavlja Penava. Radi se o urušavanju i degradaciji pravne države u svrhu ostvarivanja tih političkih ciljeva, zaključio je gradonačelnik Vukovara.

“I zapravo ugrožavaju demokratske osnove svih građana Republike Hrvatske za koju su mnogi dali život, da bi živjeli u pravno uređenoj državi, u slobodnoj Hrvatskoj, u kojoj su, kao što vidimo, sloboda i pravna uređenost vrlo relativne kategorije kada su vladajuće strukture u pitanju”, kazao Penava.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske očekivano su opovrgnuli tvrdnje vukovarskog gradonačelnika i predsjednika Domovinskog pokreta Ivane Penave da je ‘MUP u službi premijera Plenkovića’ te naveli da u slučaju privođenja Nemanje Savanovića nije bilo zlouporaba.

Neki mediji izmišljali činjenice vezane za sporni incident.

“Nemanja Savanović je putem svog odvjetničkog ureda poslao zahtjev za demantij, budući je taj medij izvijestio kako su u spornom incidentu sudjelovali pripadnici srpske nacionalne manjine te su na taj način htjeli napraviti dodatan skandal. U tom su incidentu sudjelovali isključivo hrvatski državljani hrvatske nacionalnosti. Mi i dalje stojimo pri tome da Nemanja s tim incidentom nema nikakve veze, što će daljnja istraga, uvjereni smo, i pokazati”, rekao je zamjenik gradonačelnika Sušac.

Jučer je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara održana i to s potrebnim kvorumom za donošenje odluka o svim točkama dnevnoga reda.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button