Svijet

Pariz: Strani državljani počinili 70% nasilnih pljački u prvoj polovici 2022.

Macron je, unatoč tome što je konačno priznao statistički fenomen, i dalje odbijao “generalizirati” i dodao da “nikada neće napraviti egzistencijalnu vezu između imigracije i nesigurnosti”.

Nekoliko dana nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron priznao da polovicu zločina u Parizu počine stranci, a koje brojke je objavilo nekoliko vladinih sigurnosnih agencija, otkrile su kako je u određenim kategorijama kriminalnog ponašanja, kao što su nasilne pljačke, otkriveno da su strani državljani u istim zločinima zastupljeni po mnogo višim stopama od domaćeg stanovništva, piše europeanconservative.com.

Macronovo priznanje dolazi u trenutku kada je pod sve većim pritiskom da ispravi sve goru sigurnosnu situaciju u Francuskoj. Nakon barbarskog ubojstva Lole, 12-godišnje pariške djevojčice, od strane alžirskog migranta koji ilegalno živi u Francuskoj, neki desničarski oporbeni političari okrivili su izravno Macrona za užasno ubojstvo, a neki su skrenuli pozornost na njegove užasne stope deportacija .

Podatci, koji je, francuskim dnevnim novinama 20 Minutes dostavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, otkrivaju da su u prvih šest mjeseci 2022.godine, stranci u Parizu — unatoč udjelu od nekih 15-20% u stanovništvu — počinili čak 70,4% nasilnih pljački i 75,6% krađa, izvještava Valeurs Actuelles.

Brojke također otkrivaju kako su u istom vremenskom razdoblju “48% ispitanih zbog delikvencije u Parizu bili stranci.” To uključuje one koji legalno ili ilegalno borave na francuskom teritoriju, kohortu koja je šira od one koju je dao Macron danima ranije, kada je izjavio da su polovicu zločina u Parizu počinili samo migranti u ‘neregularnoj situaciji’ ili koji čekaju da se njihovi zahtjevi za azil obrade.

Macron je, unatoč tome što je konačno priznao statistički fenomen, ipak odbio “generalizirati” i dodao da “nikada neće napraviti egzistencijalnu vezu između imigracije i nesigurnosti”.

Marine Le Pen, čelnica Rassemblement Nationala, odmah je ismijala Macronovo nerazumno razmišljanje, napisavši na Twitteru: “Mogli bismo reći gotovo u istoj rečenici, kao što je to učinio Emmanuel Macron, da polovicu zločina u Parizu počine stranci i da ne postoji veza između delinkvencije i imigracije, međutim ipak smo to morali učiniti!

Tijekom televizijskog intervjua za BFMTV koji je uslijedio nakon Lolinog ubojstva, Marion Maréchal, potpredsjednica nacionalne desničarske stranke Reconquête, optužila je francuski politički establišment da pokušava pomesti pod tepih očiglednu vezu između migracije i nesigurnosti.

“Mislim da je, osim slučaja o kojem je riječ, Lolina smrt naša kolektivna odgovornost”, započeo je Maréchal. “Ovo nije slučajan događaj, niti je samo izoliran slučaj. To je društveni fenomen koji nam svima prijeti. Bit ću malo izravna, ali koliko je litara krvi potrebno da bi imali pravo govoriti? Lola nije usamljen slučaj.”

“To je najnovija drama u dugom nizu slučajeva”, nastavila je. “Moramo se prisjetiti i:

  • 86 ljudi koji su umrli na Proménade des Anglais 14. srpnja,
  • tri osobe ubijene u bazilici u Nici,
  • silovanja žene od strane trojice Sudanaca, i
  • slučaja 69-godišnje žene koju su silovali Alžirci. .”

Autor: Robert Semonsen je politički novinar koji živi u srednjoj Europi. Njegov rad je bio objavljivan u mnogim novinskim kućama na engleskom jeziku u Europi i Americi. Ima obrazovanje u biološkim i medicinskim znanostima. Njegov Twitter račun je @Robert_Semonsen.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
europeanconservative.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button