Izbor uredništva

Pandemijski apsurdistan: U Hrvatskoj o tome koliko i koga testiramo odlučuju osobe koje upravljaju institucijama koje su zaradile stotine milijuna na PCR testovima !

”U Hrvatskoj svaki dan radimo 15 do 20 tisuća (nekad i više) PCR testova. Nekoliko stotina tih testova radi se radi postavljanja dijagnoze u bolnicama, no 99% njih ne služe doslovno ničemu (osim da dobijemo covid-potvdu). To plaćamo skoro 10 milijuna kuna svaki dan, a zajedno s antigenskim testovima i dosta više. Na godišnjoj bazi to je skoro 4 milijarde kuna koje dijelom iz proračuna, a dijelom izravno iz naših džepova doslovno bacamo u vjetar. To su dva pelješka mosta svake godine samo za besmislene testove…

U Gruziji će vam PCR test naplatiti 80 kuna i na tome će onaj tko ga prodaje zaraditi. Kod nas su cijene potrošnog materijala i opreme gotovo iste. Plaće su nešto veće, no kad se radi puno testova plaće su vrlo mali dio troška. 

Dakle kada vam PCR test naplate 400, 500 ili 700 kuna, 80 do skoro 90% toga je čisti profit onoga tko prodaje test. (ja sam stalni sudski vještak u području analize DNA i ako netko želi, točan izračun može naručiti i kao formalno stručno mišljenje)

Dakle doslovno svaki dan netko ostvaruje 5-7 milijuna kuna čistog profita na PCR testovima. Kod nas većinu testova rade javne institucije pa Iz nekog zastarjelog „socijalističkog“ razloga neki misle da to nije problem. No ne zaboravite da tim novcem gotovo potpuno slobodno raspolažu oni koji upravljaju tim institucijama.

U Hrvatskoj o tome koliko i koga testiramo odlučuje krizni stožer civilne zaštite. U tom stožeru su dvije osobe medicinske struke. Nažalost obje upravljaju institucijama koje su zaradile stotine milijuna na PCR testovima. Osobno ih poznam oboje i ne mislim da privatno profitiraju na pandemiji. Međutim tih nekoliko milijuna kuna profita od PCR testova koji imaju svaki tjedan im jako dobro dođu za rješavanje raznih problema u njihovim institucijama i naprosto oni ne bi smjeli biti u situaciji da odlučuju o tome do kada ćemo zadržati covid-potvrde, jer su covid-potvrde primarni generator interesa za PCR testovima.

Da ukinemo covid-potvrde interes za PCR testovima pao bi za više od 90%. Nažalost dok stručno mišljenje o opravdanosti covid-potvrda daju ljudi koji izravno ovise o prihodima od PCR testova, jako je teško očekivati da će reći istinu, a istina je da su covid-potvrde potpuno besmislene i štetne i da ih treba odmah ukinuti. ” napisao je Gordan Lauc u svojoj objavi na Facebooku.

Izvor:FB Gordan Lauc

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button