Domovina

Goluža: Tomašević svjesno obmanjuje javnost vezano za gubitak Gradske plinare

Mostov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža osvrnuo se na današnje gostovanje Tomislava Tomaševića na HRT-u i njegovo ”pranje ruku” od ogromnog gubitka koji ima Gradska plinara.

”Istina je da su ugovori Gradske plinare Zagreb Opskrba o kupovini plina po VARIJABILNOJ CIJENI potpisani neposredno po njegovom preuzimanju vlasti u Zagrebu.

No gradonačelnik namjerno zaboravlja napomenuti da su ti ugovori omogućavali FIKSIRANJE CIJENE PLINA u bilo kojem trenutku.

Upravo zbog nekonzumiranja te ugovorene mogućnosti Plinara je ostvarila godišnji gubitak veći od pola milijarde kuna.

Tomašević je znao za tu mogućnost, a kao predsjednik skupštine Zagrebačkog holdinga d.o.o. ima ovlast preko Holdinga davati obvezujuće naloge i naputke upravi Gradske plinare Zagreb Opskrba pa je tako mogao naložiti da se iskoristi opcija fiksiranja nabavne cijene plina.

Mogao je, ali nije. Zato je i odgovoran za katastrofalni gubitak Plinare Opskrba.” napisao je Goluža.

Podsjećamo , još u 7. mjesecu mostov zastupnik Trpimir Goluža upozorio je u otvorenom pismu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je osobno odgovoran za gubitke Gradske plinare u iznosu od 562 milijuna kuna.

Goluža je, ocijenivši da je Tomašević ranije nerealno prikazao gradske troškove predškolske skrbi djece u Zagrebu, optužio zagrebačkog gradonačelnika da je istovremeno u javnosti prešutio Izvješće o poslovanju Gradske plinare Zagreb – Opskrba koje je utvrdilo da je u njegovom mandatu ostvaren gubitak od 562 milijuna kuna.

Mostov zastupnik je u pismu Tomaševiću ukazao na Izvješće u kojem stoji da je ”kriva poslovna politika društva uzrokovala gubitak u 2021. godini od 359 milijuna kuna te rezerviranje troškova po štetnim ugovorima za 2022. godinu u iznosu od 203 milijuna kuna” te ustvrdio da Izvješće izravno označava Tomaševića odgovornim za nastali gubitak.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button