Domovina

Čudi li ikoga to što je ”Možemosima” Alžirski nacionalni dan ispred blagdana Svih svetih?!

Projekcija slika hrvatskih svetaca i blaženika na fontanama u Zagrebu koja je najavljena za ponedjeljak. 31. listopada i na blagdan Svih svetih ipak se neće održati. Kako su naveli iz udruge Kristov Stol projekcija nije dobila odobrenje gradskih vlasti.

“Grad Zagreb će 1. 11. na zagrebačkim fontanama imati projekciju povodom Alžirskog nacionalnog dana. A kako bi obilježio Dan Svih svetih i Dušni dan, Grad Zagreb je već ranije zakazao prigodnu projekciju na dan 31.10.2022.”, odgovorili su nam iz Grada Zagreba na naš upit je li točno da su otkazali projekcije hrvatskih svetaca i blaženika, koje se već tradicionalno, šestu godinu zaredom, na Zagrebačkim fontanama uvijek prikazuju 31. listopada i 1. studenog, povodom Svih Svetih i Dušnog dana, te im je i ove godine organizator udruga Kristov stol pravodobno najavila i pripremila ove projekcije.

Grad Zagreb ovim je svojim odgovorom potvrdio da projekcija svetaca i blaženika neće biti zbog gradske službene odluke.

Upit smo, naime, poslali ovaj tjedan jer smo od organizatora projekcija udruge Kristov stol dobili informaciju da je Grad Zagreb otkazao ove već tradicionalne projekcije hrvatskih i u Hrvata popularnih svetaca i blaženika, koje su se proteklih šest godina redovito prigodno prikazivale na Zagrebačkim fontanama 31. listopada i 1. studenog

Poslan je upit Gradu Zagrebu sa pitanjima je li ta informacija točna, te ako su projekcije otkazane, koji je razlog.

Odgovor Grada Zagreba

Odgovor Grada Zagreba prenosimo u cijelosti:

“Sukladno uvjetima javne nabave, broj projekcija na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice za koje Grad Zagreb ima ugovorenu tehničku podršku ograničen je na 50 termina godišnje, te je time ograničen i broj odobrenja koje Grad može izdati.

Imajući ovo ograničenje u vidu, a kako bi obilježio Dan Svih svetih i Dušni dan, Grad Zagreb je već ranije zakazao prigodnu projekciju na dan 31.10.2022.

Prethodno je također najavljen i odobren zahtjev Veleposlanstva Alžira za projekciju 1.11.2022. povodom Alžirskoga nacionalnog dana, budući je ustupanje termina projekcija stranim veleposlanstvima dio prihvaćenog koncepta korištenja fontana.

Sukladno svemu navedenom, Povjerenstvo za davanje površina javne namjene u zakup i na drugo korištenje nije bilo u mogućnosti prihvatiti zahtjev udruge Kristov stol za projekcije na fontanama u navedenim terminima”, stoji u priopćenju gradske Službe za informiranje i medije.

Nakon ovog odgovora, Gradu Zagrebu su poslana dodatna pitanja ‘tko ima zakazanu projekciju za 31.10. 2022.’, ‘kada su zatražili termin za projekciju’, ‘kada im je odobren termin za projekciju’, te ‘što će biti prikazano na projekciji 31.10.2022.’ i ‘tko je autor projekcije?’

Odgovore još nisu poslali.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button