Magazin

Ovo su pitanja na koje je odgovorila članica Mense, a samo su joj tri godine! Znate li vi odgovore?

Psihologinja udruženja otkrila je nekoliko pitanja koja se postavljaju na testu djeci u dobi od tri godine. Djevojčica iz Birminghama postala je članica Mense u dobi od tri godine nakon što je na njihovu testu postigla rezultat od 142 boda što je malo ispod procijenjenog rezultata Alberta Einsteina u toj dobi.

Dayaal Kaur iz Great Barra oduševila je svog procjenitelja ne samo pokazujući svoju inteligenciju već i nevjerojatan smisao za humor, piše Birmingham Live.

Ponosni tata Sarbjit Singh rekao je kako je rano shvatio da odgajaju malu genijalku kada su on i njegova kći mogli čavrljati još dok je nosila pelene.

Pitanja koja se postavljalju djetetu Dayaaline dobi

Pitanja i testovi za djecu u vrtiću

Kada je krenula u vrtić, njegova su se uvjerenja potvrdila. Iz jaslica su dobili pismo u kojem su im napisali da Dayaal daleko premašuje bilo koji zadatak koji su joj mogli zadati.

Roditelji su je odlučili podvrgnuti Mensinom testu koji je pokazao da su njezine matematičke i sposobnosti prepoznavanja riječi daleko naprednije od onih za njezinu dob.

Birmingham Live pitao je Lyn Kendall, psihologinju udruženja i autoricu knjige ”Briljantni IQ: Dar ili izazov” da otkrije nekoliko primjera pitanja koja se postavljalju djetetu Dayaaline dobi.

Znate li odgovore?

1. pitanje: Zbrojite tri od navedenih brojeva da biste dobili 60. Koliko različitih kombinacija postoji?

2 3 5 10 15 20 25 50

2. pitanje: Koje bi slovo trebalo biti na mjestu upitnika?

3. pitanje: Koji broj nedostaje u slijedu?

4 9 16 25 ? 49 64 81

4. pitanje: Zamislite da koristite obični kalkulator i pritišćite matematičke znakove redom, zamjenjujući svaki upitnik jednim matematičkim znakom. Znakovi za oduzimanje, zbrajanje, množenje i dijeljenje mogu se koristiti samo jednom. Koji je najveći broj koji možete dobiti?

6? 2? 2? 4? 2 =

5. pitanje: Ispišite kvadrat slovima MENSA. Kad završite, ni jedan redak, stupac ni dijagonalna crta bilo koje duljine neće sadržavati isto slovo više puta. Koje bi slovo trebalo zamijeniti upitnik?

Provjerite odgovore!

1. Četiri.

2. V. U svakom redu abecedni položaj prvog slova plus abecedni položaj drugog slova daje abecedni položaj trećeg slova.

3. 36. 

4. 18.

5. M.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
rtl hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button