Domovina

Opasne ideje predsjednika HND-a

Predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku najveći profesionalni domet je bio da iskoristi na HTV-u KOS-ovu montažu kako je predsjednik Tuđman navodno žrtvovao Vukovar.

”Hrvatsko” novinarsko društvo (HND) održalo je u petak svečanu dodjelu nagrada za najbolje novinarske radove u 2023., a nagradu za novinara godine dobila je novinarka Telegrama Dora Kršul. Kršul je dobila 156 od 453 važeća glasa članova HND-a, a s njom su još za novinara – novinarku godine bili nominirani i novinarka N1 Ivana Dragičević, novinar Novosti Hrvoje Šimičević i novinar N1 Domagoj Novokmet.

Prije dodjele nagrada, okupljenima se obratio i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

”U Hrvatskoj u kojoj su mnogi mediji zarobljeni i pod kontrolom vlasti, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini, imamo situaciju da nam se opet prijeti kroatizacijom medija. Iz iskustva znamo da je to samo izgovor za novi lov na nepodobnih kolegica i kolege kakav pamtimo iz devedesetih”, kazao je Zovko. 

Navednu skandaloznu izjavu predsjednika HND-a komentirao je najbolji istraživački novinar u Hrvatskoj Marin Vlahović:

”Na današnjoj sektaškoj dodjeli nagrada opskurnim likovima iz Novosti i drugim dnovinarima koji žive od pljuvanja po Hrvatskoj, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva je zavapio da im se opet prijeti “kroatizacijom” medija. Zamislite, usred Hrvatske da budu hrvatski mediji, umjesto jugoslavenskih i globalističkih. Opasne su to ideje…” napisao je Vlahović.

Jugokomunistički mentalitet u HND-u kroz ovih tridesetak godina ostao je duboko ušančen, pa ne trebaju čuditi ovakve izjave predsjednika HND-a..  

Podsjećamo predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku najveći profesionalni domet bio da iskoristi na HTV-u KOS-ovu montažu kako je predsjednik Tuđman navodno žrtvovao Vukovar.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button