Ljepota i zdravlje

Omicron je varijanta otporna na cjepivo koja se proširila zato što smo pretjerali s cijepljenjem?

Protiv omicrona je ovo cjepivo skoro beskorisno i nema ga smisla davati bilo kome, osim najrizičnijima.

CDC je potvrdio da je Omicron bio prisutan u Americi prije nego što je otkriven u Južnoj Africi. Čini se da ipak neće moći optužiti “bazen necijepljenih u Botzwani” za pojavu nove varijante.

Još prošlog ljeta sam upozoravao da će masovno cijepljenje jednim jedinim proteinom stvoriti uvjete za širenje varijanti otpornih na imunitet koji razvija to jedno cjepivo. Omicron je upravo to: varijanta otporna na cjepivo koja se proširila zato što smo pretjerali s cijepljenjem.

To je temeljna biologija, no nažalost lobisti pandemijske mafije su ta temeljna biološka znanja cenzurirali i u međunarodnim strukturama su izlobirali apsurdne „ciljeve cijepljenja“ koje onda te međunarodne strukture nameću malim državama poput Hrvatske.

Novi podaci iz UK pokazuju da je nakon dvije doze cjepiva zaštita protiv hospitalizacije nakon infekcije omikronom pala na možda 10%. Dva mjeseca nakon treće doze zaštita od hospitalizacije je oko 50% i brzo pada. Protiv omikrona je ovo cjepivo skoro beskorisno i nema ga smisla davati bilo kome, osim najrizičnijima. (https://assets.publishing.service.gov.uk/…/Vaccine…)

Koorporativna pohlepa i korumpirani „stručnjaci“ su cjepivo koje je moglo spašavati živote starima i rizičnima učinili beskorisnim time što su ga nametnuli mladima, zdravima i onima koji su prethodno preboljeli COVID-19. Doslovno su ugrozili milijune života radi profita i to ne smije ostati nekažnjeno. Ako na ovom primjeru jasno ne pokažemo da ćemo pandemijsko profiterstvo kažnjavati na način kako se kažnjava ratno profiterstvo, priča će se ponoviti. Imali smo ogromnu sreću da je varijanta koja izbjegava cjepiva istovremeno i puno blaža pa nećemo doživjeti javno zdravstvenu kataklizmu.

Zamislite da se to nije dogodilo i da je omicron jednako smrtonosan kao delta. Sada bismo imali nekoliko puta više hospitaliziranih i umrlih nego u najvećem valu, a cijepljeni bi bili potpuno nezaštićeni.” napisao je Gordan Lauc.

Neki su na ovo upozoravali još u samom početku pandemije, pa je rečeno da pričaju gluposti bez obzira na svoje kompetencije i iskustvo. Da je nemoguće upravo ovo što se događa i ”debunkanje” na sve strane, da se cjepivom ne stvara varijanta otporna na isto…dapače, naš ministar Beroš je govorio da se svi cijepimo covid bi nestao sam od sebe. Gdje je sada odgovornost za izrečene laži?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button