SvijetVijesti

Slovenija na nogama: Novi prosvjedi protiv Covid potvrda nakon smrti djevojke

U centru Ljubljane jučer su održani masovni prosvjedi  protiv obaveznog cijepljenja protiv COVID-19 i COVID potvrda, a pred zgradom parlamenta u središtu grada treću srijedu zaredom okupilo se više tisuća onih koji vladinim upravljanjem epidemijom nisu zadovoljni.

Policija je objavila da skup, kao ni prethodna dva, nije prijavljen, zbog čega za sigurnost pojačanim brojem svojih snaga skrbi policija, posebno zato što je slično okupljanje prije dvije sedmice završilo neredima i napadima na pripadnike snaga reda, javlja Hina.

Prosvjed je započeo oko 13 sati i za sada se odvija bez nereda, a policija je navela da je sa sudionicima obavila više razgovora, pozvala ih na poštivanje zakona o javnim okupljanjima te upozorila da je prostor pred parlamentom pod videonadzorom.

Protest na kojem sudjelovalo mnoštvo ljudi koji većinom nisu protiv cijepljenja, ali su za slobodu  izbora i stvar slobodne volje svakog pojedinca, počeo je “minutom šutnje” u spomen na 20-godišnju djevojku koja je jutros umrla u ljubljanskom UKC-u od posljedica moždanog udara, dvije sedmice nakon što je cijepljena cjepivom Johnson & Johnsona protiv COVID-19.

Na početku okupljanja prisutnima se obratio i otac preminule djevojke, javljaju slovenski mediji.

“Moja Katja se je cijepila da bi dobila slobodu. Govori se samo o postotcima oboljelih, ali ona nije bila postotak, bila je moje dijete”, kazao je i nakon toga napustio skup.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button