Ljepota i zdravljeVijesti

Ideja da se SARS-CoV-2 može zaustaviti bilo kakvim „mjerama“ je iluzija

”Lockdown fanatična Australija ima u pola ljeta ogroman rast broja zaraženih. Zemlje koje su manijakalno cijepile djecu i mlade (Irska, Danska) imaju dvostruko više zaraženih no mi ikada. Francuska, Portugal, Malta – svi imaju jako puno zaraženih.Ideja da se SARS-CoV-2 može zaustaviti bilo kakvim „mjerama“ bila je iluzija. Znanost je to vrlo jasno pokazala još prošle zime.

Cjepiva su nažalost također jako razočarala, tj. štite daleko manje nego što su to proizvođači tvrdili u analizama koje su proveli. Bilo je potpuno jasno da će se u toj situaciji pojaviti varijanta koja izbjegava imunitet stečen cijepljenjem i sada imamo Omicron. Srećom, paralelno je virus evoluirao u blažu varijantu i njegovo širenje ne prati velik broj teško bolesnih ljudi.Još uvijek ne znamo koliko dobro su zaštićeni oni koji su preboljeli pa je teško predvidjeti koliko će biti zaraženih kod nas. Sigurno će ih biti puno, no vjerojatno ne onoliko puno kao u zemljama koje su cijepile i djecu i mlade. Vidjet ćemo za nekoliko tjedana.

Iskustva iz svijeta vrlo jasno pokazano da niti jedna strategija za usporavanje širenja Omicrona ne daje nikakve rezultate. Čak niti ministar obrane SAD-a koji je triput cijepljen i (kao što možemo vidjeti na slici) poprilično se trudio da se zaštiti, nije uspio izbjeći zarazu.

Ako se nađete u situaciji da neki neinformirani fanatik predlaže različite zabrane kao pristup suočavanja s pandemijom, nemojte pognuti glavu već mu/joj kažite u lice da je neinformirani fanatik i da će takvim mjerama doslovno ubiti velik broj ljudi, a da spasiti neće nikoga.” komentirao je u svom Facebook statusu Gordan Lauc.

Ova objava i situacija u Ujedinjenom Kraljevstvu vrlo jasno sažima opcije koje se nude svim vladama svijeta.

Možete:
a) ljudima NE oduzeti slobodu, NE nametnuti razna ograničenja i NE uništiti gospodarstvo (to su odlučili u Engleskoj), ili
b) ljudima oduzeti slobodu, nametnuti razna ograničenja i uništiti gospodarstvo (to su odlučili u Škotskoj, Welsu, Irskoj)

Omicronu je potpuno svejedno. On će se jednako širiti što god vi odlučili…

mjera

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button