Magazin

Najbolja mjesta za ljetovanje sa djecom

Nije nimalo lako izabrati idealnu destinaciju za ljetovanje sa malom djecom,a da ona uz to bude i povoljna. Prilikom organizacije putovanja sa djecom potrebno je odgovoriti na mnoga pitanja, kao što su – kojim prijevozom  putovati, kada, gdje odsjesti i gdje uopće otići a da i vama i djeci bude zanimljivo ljetovanje.  Već sa prvim zracima sunca, mnogi roditelji počnu da razmišljaju o ljetovanju i odmoru.  Djeca su nerijetko zahtjevna  kada je putovanje u pitanju, bez obzira na njihov uzrast.Kada je u pitanju ljetovanje postoji mnogo mjesta koja nude sve ono što je potrebno da se ljeto provede u odmoru i opuštanju sa obitelji. U daljem tekstu saznajte koja su najbolja mjesta za ljetovanje sa djecom po preporuci roditelja. 

Ljetovanje na crnogorskom primorju 

Ukoliko ste tradiconalista i volite da ljetujete u našoj zemlji, neka od najljepših mjesta za ljetovanje sa djecom su: Petrovac, Rafailovći, Radovići, Zelenika i Meljine. Zajedničko svim navedenim ljetovalištima je činjenica da su to mirnija mjesta, sa  idealnim plažama za djecu i za dječije igre. Kako mjesta nisu mnogo velika, smještaj je uglavnom u neposrednoj blizini plaža, pa je i to jedan od razloga zašto su to najbolje destinacije za ljetovanje sa djecom.  Kada je u pitanju obiteljski odmor, treba izabrati lokaciju u blizini većih gradova kao što su navedene lokacije  kako bi mogli doći do svega što vam je potrebno u bilo kom trenutku. Ljetovanje u ovim ljetovalištima Crne Gore zasigurno predstavlja pravi odmor, daleko od gužve i buke,a kako u ovim mjestima uglavnom ljetuju obitelji sa djecom, vaši mališani će vrlo brzo naći društvo za igru kao i nove prijatelje. 

Prilikom planiranja ljetovanja sa djecom, na umu treba imati moguće dječije prehlade na moru, te biti spreman i ne dozvoliti da upala uha pokvari ljetovanje. Iz tih razloga treba birati ljetovališta koja imaju sve što vam je potrebno za miran i spokojan odmor, kao što su  ljekarne i ambulante.

Tako da je,prilikom izbora destinacije za ljetovanje sa djecom potrebno izabrati lokaciju koja odgovara kako vašim,  tako i dječijim potrebama.

Na taj način ćete se odmoriti i vi i vaše dijete,a sa ljetovanja ćete se vratiti odmorniji i bogatiji za jedno iskustvo, puni nezaboravnih uspomena.

Plaže pogodne za djecu 

Naš Jadran, pored toga što nam je dostupan blizinom i prekrasnim čistim morem, sadrži mnoge lokacije s plažama pogodnim za djecu i obitelji. Idete li na godišnji odmor s malom djecom, vrlo je bitno da odaberete destinaciju koja posjeduje plažu prilagođenu djeci. Tijekom planiranja obiteljskog ljetnog odmora važno je staviti težište na djecu i njihove želje i potrebe. Razlog tome jest što će dijete koje nije zadovoljno izborom destinacije za odmor, u smislu ponude prilagođene njegovom uzrastu, biti nezainteresirano, a samim time nesretno i razdražljivo, stoga niti roditelji neće uživati u odmoru. Ključ pravog planiranja odmora jest balans između želja i potreba svih članova obitelji. 

Tijekom planiranja ljetovanja pažnju obratite na lokaciju koja u svom sadržaju nudi plažu koja ima izrazito toplo more, plitak ulaz u vodu, redovito održavanje čistoće plaže i prirodan hlad radi zaštite djece od jakog sunca. Isto tako bilo bi poželjno da plaža posjeduje dječje igralište i ostale popratne sadržaje prilagođene djeci. Hrvatski Jadran prepun je plaža koje zadovoljavaju navedene kriterije, te je prilikom pisanja ovoga članka bilo vrlo teško odabrati najbolju. Nakon što smo istražili malo situaciju na našoj jadranskoj obali odabir je pao na slijedeće plaže, naravno da one ne čine sumu hrvatskog turizma, ali su dobar prijedlog za planiranje lokacije koju biste mogli odabrati za svoj obiteljski odmor. 

Rajska plaža, Lopar (Otok Rab) 

Rajska plaža idealna je za obiteljske odmore s malom djecom koja uz more i pjesak nudi i mnoge popratne sadržaje. Ova 1.5 km duga pješčana plaža od 2003. godine nosi međunarodni simbol plaže s Plavom zastavom. Plaža je posuta šljunkom i sitnim šljunkom, pogodna je za obitelji s djecom, jer ju obilježava izrazito plitko, toplo i kristalno čisto more. Od popratnih sadržaja ovdje se nalaze parkovi i dječja igrališta, prirodan hlad, restorani, kafići i ostali popratni sadržaji. Mnogi ovi plažu smatraju najljepšom na Jadranu, a radi svih svojih obilježja svake godine ugošćuje mnoge obitelji s djecom. 

Plaža Dražica, Biograd na Moru 

Plaža Dražica smještena je deset minuta od centra grada, a pozicionirana je uz gustu borovu šumu koja stvara idealan prirodni hlad za vrijeme ljetnih vrućina. Plaža je posuta sitnim šljunkom, more je toplo, a ulaz u more izrazito plitak. Plaža također nosi međunarodnu oznaku Plava zastava kao simbol kvalitete usluge i čistoće mora. Plažu krase brojni popratni sadržaji poput  aquaparka, najma čamaca i pedalina, a posjeduje i prilaz za osobe s invaliditetom. 

Vela Plaža, Baška, Otok Krk 

Vela plaža duga je dva kilometra i nalazi se u Baški na otoku Krku. Plaža posuta šljunkom i sitnim šljunkom idealna je za malu djecu koja se bezbrižno mogu igrati na pjeskovitom ulazu u more. Također je prilagođena za neplivače i osobe s invaliditetom zbog posebnih izrađenih prilaza. Plažu krasi kristalno čisto i toplo more, dostupan ulaz u more i plitka voda te Plava zastava koja simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš namijenjen odmoru, zabavi i rekreaciji. Ono što je važno za napomenuti jest da ova plaža ne pruža prirodan hlad već posjeduje suncobrane koji će vašoj obitelji pružiti hladovinu, ipak ovo je važan faktor prilikom odabira destinacije koju želite posjetiti sa svojom djecom. 

Plaža Slatina, Otok Cres 

Plaža Slatina nalazi se u blizini mjesta Martinščice. Radi se o šljunčanoj plaži koja posjeduje postupan ulaz u more, tuševe, hladovinu, kabine za presvlačenje, dječja igrališta (klackalice, tobogane…) te ostale popratne sadržaje koji su bitni kada na godišnji odmor idete s malom djecom. Ono što je važno napomenuti jest da plaža posjeduje i dio na kojem je dozvoljen dolazak s psima, stoga prst gore za boravak obitelji koje svog psećeg ljubimca vode sa sobom na ljetovanje. 

Plaža Punta rata, Brela (Makarska Rivijera) 

Plaža Punta rata nalazi se na zapadnom dijelu Brela, a savršena je za obiteljske odmore s malom djecom. Radi se o šljunčanoj plaži koja je pri ulazu u more pješčana, a okružena je borovima koji stvaraju prirodnu hladovinu. Plaža posjeduje sve popratne sadržaje bitne za malu djecu i odrasle. More je kristalno čisto, toplo i plitko. 

Zaton kod Zadra 

Zaton kod Zadra krase ga brojne pješčano-šljunčane plaže duge oko jedan i pol kilometar. Idealne su za malu djecu radi izrazito toplog i plitkog mora, hladovine, brojnih igrališta za djecu, kabina za presvlačenje i ostalih sadržaja koji će vaš obiteljski odmor učiniti odmorom iz snova. Ovo je još jedna od jadranskih plaža koja nosi epitet plaže s Plavom zastavom. 

Plaža Slanica, Otok Murter. 

Plaža Slanica okružena je borovom šumom koja će vam ponuditi prirodan hlad za djecu u periodu kada je sunce najjače, ali i kada vaše dijete treba odraditi popodnevni odmor hladovini. Plažu je pješćana sa stjenovitim dijelom, a odlikuje ju kristalno, čisto i toplo more. Svojim pejzažom i popratnim sadržajima za djecu (dječjim igralištima, vodeni toboganom, trampolinima…) idealan je odabir za obiteljski odmor. U okolici plaže također se nalazi osiguran parking, restorani, kafići i objekti brze prehrane. 

Treba istaknuti da se u blizini navedenih plaža nalaze i domovi zdravlja u slučaju da vašem mališanu ili vama zatreba liječnička pomoć te kvalitetna i povoljna ponuda kampova, hotela i apartmana. 

Nadamo se kako smo vam barem malo olakšali pretraživanje i planiranje vašeg obiteljskog odmora. Želimo vam opuštajuće i bezbrižno ljeto ispunjeno trenutcima za pamćenje. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button