SvijetVijesti

Ministar Gordan Grlić Radman posjetio je Centar Otac Vjeko u Ruandi

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetio je jučer, 25. listopada, Centar Otac Vjeko u Kivumuu u Ruandi. U sklopu dvodnevnog ministarskog sastanka Afričke unije i Europske unije u Kigaliju izdvojio je svoje slobodno vrijeme kako bi, uz vodstvo ravnatelja odgojnog centra fra Ivice Perića, obišao vrtić, osnovnu i srednje škole, sportsku dvoranu i Centar za mir i pomirenje u izgradnji, kao i samostan i župnu crkvu koju je s vjernicima sagradio pokojni fra Vjeko Ćurić.

Ministar se kratko podružio s djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi koja su, iz svojih učionica veselo istrčala na školsko dvorište pozdraviti nove goste. Poznata po tome da se vole fotografirati s posjetiteljima, zajednička fotografija s oko 200 nasmijanih lica, koja se tiskaju da stanu u kadar i budu što bliže važnom posjetitelju, bila je neminovna.

Nakon igre s najmlađima, ministar je obišao i radionice i učionice srednje zanatske i srednje tehničke škole ugodno se iznenadivši količinom stručne opreme koja je na raspolaganju baš svakom učeniku, jer se program škola zasniva na praksi, tako da učenici po završetku mogu odmah početi raditi u svome području, pridonositi svojoj zajednici i brinuti o obitelji.

„Nevjerojatno je da u Africi postoji jedno toliko vrijedno mjesto, koje ne samo što pomaže obrazovanju stotina djece, već obilježava Hrvatsku i sve njene donatore velikog srca.

Centar Otac Vjeko koji brine o preko 800 djece i mladih uistinu je impresivno mjesto jer pruža budućnost i perspektivu svim tim ljudima“, izjavio je Grlić Radman prilikom posjeta dodavši da su sama realizacija i izvanredna uspješnost ovog Centra dokaz ustrajnosti fra Ivice, Humanitarne udruge Srce za Afriku, kao i svih volontera koji požrtvovno djeluju i pomažu

.„Ono što mi kao posjetitelji možemo napraviti je prenositi i pričati o ovoj uspješnoj priči, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Siguran sam da je danas ovaj Centar upravo onakav kakav je fra Vjeko zamišljao i želio za narod Ruande“, istaknuo je ministar.

Sretni smo i ponosni što smo mogli ispuniti ministrovu želju da tijekom svog službenog posjeta Ruandi, u pratnji svog kabineta, kao i veleposlanika Republike Hrvatske u Egiptu Tomislava Bošnjaka obiđe franjevačku misiju i odgojni Centar Otac Vjeko u Kivumuu.

Tekst napisala: Magda Dežđek

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button