Domovina

Miletić:PLENKOVIĆ KORONAKARTELU NIJE HTIO NAMETNUTI POREZ NA EKSTRA PROFIT

Hrvatske tvrtke koje su u ovoj godini ostvarile prihod veći od 39,79 miliona eura, a dobit im je za 20 posto veća od četverogodišnjeg prosjeka, u idućoj će godini na tu iznadprosječnu dobit platiti dodatni porez na dobit po stopi od 33 posto, prema Zakonu o dodatnom porezu na dobit koji je u petak stupio na snagu.

Prema zakonu, obaveznici dodatnog poreza na dobit bit će oni s povećanom dobiti neovisno o djelatnosti koju obavljaju.

Navedeno je na društvenim mrežama komentirao i saborski zastupnik Marin Miletić, čiju objavu donosimo u nastavku:

”Nešto slično smo vidjeli 1991. kada su neki u Domovinski rat ušli kao viličari skladišta, a iz rata izašli kao – milijunaši građevinci. Tako je i ovdje slučaj. Koronaprofiteri su u plandemiju ušli kao podstanari u majčinom stanu, a iz plandemije su izašli kao vlasnici nekoliko stanova, onih skupocjenih.

PLENKOVIĆ KORONAKARTELU NIJE HTIO NAMETNUTI POREZ NA EKSTRA PROFIT

Plenković je uveo porez na ekstra profit i to za proteklu godinu. Time je opalio po glavi sve naše poduzetnike koji s tom glavom itekako razmišljaju, umnažaju vrijednost i doprinose tako razvoju cijelog društva.

Ali, Plenković nije htio biti hrabar (uvijek vam govorim ne može vam nitko dati nešto što on sam nema ) pa staviti porez na ekstra profit koronakartelima iz 2021. Sumnjivim tvrtkama koje su do plandemije godišnje uprihodili 70.000kn, ali su – gle čuda – tijekom 2021. zaradili na grbači naroda, na projektu straha i suludih mjera pandemijske interesne skupine – okrenuli milijarde kuna.

Da Plenković nije na daljinski Bruxellesa onda bi se ohrabrio staviti i porez na ekstra profit onoj ekipici koja je na račun testiranja i medicinske opreme toliko zaradila pa su postali – milijunaši. Nešto slično smo vidjeli 1991. kada su neki u Domovinski rat ušli kao viličari skladišta, a iz rata izašli kao – milijunaši građevinci. Tako je i ovdje slučaj. Koronaprofiteri su u plandemiju ušli kao podstanari u majčinom stanu, a iz plandemije su izašli kao vlasnici nekoliko stanova, onih skupocjenih.

Trag novca se ne može sakriti.

Doći ćete na red. Svi.” napisao je Miletić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button