Domovina

Marušić ponovno poslao prijavu pravobraniteljici protiv Faktografa zbog cenzure: Najavio daljnje korake u slučaju ignoriranja

“O ljudskim pravima ja ne znam manje od Vas, ne cijenim ih manje od Vas i ne dam ih ni Faktografu ni Vama. Niti ikome. Zato i jesmo čeznuli za slobodnom i demokratskom državom i ljuto se za nju borili kad je napadnuta oružjem. Uvjeravam Vas da će je hrvatski građani, dakle i ja, jednako ljuto braniti i u miru tko god je i čime god je ugrozio kao slobodnu i demokratsku. U mojemu slučaju to znači da se nikad ne ću pomiriti s Faktografovim i Vašim postupcima”, istaknuo je u svibnju prof. dr. sc. Matko Marušić, kada je uputio drugo pismo pučkoj pravobranitelji Teni Šimonović Einwalter glede Faktografove provedbe cenzure članka o podrijetlu koronavirusa, a koji je bio objavljen na portalu Narod.hr.

>Koju ulogu u skrivanju istine o koronavirusu ima KP Kine?

Prof. dr. sc. Marušić je u ponedjeljak 20. rujna obnovio prijavu protiv Faktografa, i to povodom članka o koronavirusu i njegovom podrijetlu, objavljenom u Lancetu, jednom od najstarijih i najuglednijih medicinskih časopisa na svijetu. Podsjetimo, prof. dr. sc. Marušić problematizira podrijetlo koronavirusa, te ostavlja mogućnost kako je on pobjegao iz kineskog laboratorija u Wuhanu, neovisno je li nastao prirodnim ili umjetnim putem. Kina negira da je virus pobjegao iz laboratorija no u vjerodostojnost njenih demantija ne vjeruju obavještajne službe SAD-a, Velike Britanije pa ni u potpunosti Svjetska zdravstvena organizacija.

Faktograf, koji je navodno zadužen za provjeru činjenica u medijskom prostoru, selektivno je nastavio ignorirati argumente prof. dr. sc. Marušića, iako u prilog njegovim tvrdnjama idu sve češće teorije koje objavljuju sigurnosne i znanstvene institucije. Pučka pravobraniteljica za ljudska prava prvo je odbila, a potom i ignorirala iduća pisma koje joj je prof. dr. sc. Marušić uputio.

U nastavku prenosimo njegovu obnovljenu prijavu:

“Predmet: obnova prijave protiv Faktografa – članak u glasovitom Lancetu koji o podrijetlu virusa SARS-CoV-2 govori točno što i ja

Gđo Pučka pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter,

Ja sam profesor emeritus imunologije (te fiziologije i znanstvenoistraživačke metodologije), pa Vam se javljam s traženjem da me rehabilitirate u odnosu na moju prijavu protiv Faktografa (od 13. siječnja 2021.) koju ste dana 16. travnja 2021. odbili. Vama sam bio prijavio Faktograf koji je bio smanjio vidljivost mojega članka na portalu Narod o mojoj sumnji da je virus SARS-CoV-s Kinezima pobjegao iz laboratorija (broj : P.P.-27 -2-9 1 l2I -45). Evo kratkog sažetka tih događaja:

Dana 23. srpnja 2020. godine u „Hrvatskom tjedniku“ objavio sam članak pod naslovom „Malo imunologije za bolje razumijevanje bolesti COVID-19“, sa željom da, u vrijeme strepnje građana od epidemije, objasnim biološke i patofiziološke osnove te bolesti. Članak su prenijeli portali Narod.hr, Direktno.hr, Poskok.info i Croativ.net (koliko ja znam). Na portalu Narod.hr članak je objavljen na poveznici https://narod.hr/zdravlje/dr-sc-matko-marusic-ovo-epidemiju-izazvao-je-umjetni-virus-napravljen-u-kini). Faktograf je odmah smanjio njegovu vidljivost na Facebook-u portala Narod.hr: portal me je o tome obavijestio.

Reagirao sam člankom u Narod.hr (https://narod.hr/hrvatska/prof-dr-sc-marusic-faktograf-hr-brani-kineski-rezim-od-sumnje-da-je-lagao-o-virusu-sars-2-cov), jer se nisam želio žaliti instituciji koja je „osudu“ i donijela i za koju smatram da u demokratskom društvu ne bi smjela postojati (Faktograf). Dalji tijek događaja opisan je u članku https://narod.hr/hrvatska/prof-marusic-pravobraniteljici-svoja-ljudska-prava-ne-dam-ni-faktografu-ni-vama).

Vi ste u svojemu odbijanju moje prijave Faktografa od 16. travnja 2021. (broj : P.P.-27 -2-9 1 l2I -45) dali objašnjenje koje je nelogično i u sebi kontradiktorno; dakle bilo je neiskreno i pristrano. U pitanju postupka Faktografa, a onda i Vas, ne mislim popustiti: radi se o slobodi mišljenja, u mojemu slučaju znanstvenika koji je 2021. uvršten (u analizi iz SAD-a) među 2% najboljih znanstvenika na svijetu.

No svoj međunarodni ugled ne navodim da Vas impresioniram, nego da razumijete da znam o čemu govorim. Srž moje prijave je to što smatram da je Republika Hrvatska slobodna zemlja u kojoj svi ljudi imaju pravo na svoje mišljenje bez obzira na to koliko je ono točno. Navlastito to vrijedi kad je mišljenje stručno i dobrim dijelom utemeljeno, kao što je moje mišljenje o podrijetlu virusa SARS-CoV-2. Ja ne ustrajem da sam (bio ili da jesam) u pravu kad sam napisao da mislim da je virus „pobjegao“ iz kineskog laboratorija, nego ustrajem, i ustrajat ću, da sam imao pravo to napisati, da je Faktograf ružan instrument gušenja slobode mišljenja i da ste ga Vi u tome podržali.

U dopisu od 13. svibnja 2021. tražio sam od Vas:

1) da se ispričate meni,

2) da upozorite Faktograf da mi se treba ispričati i povući svoj nečasni (komunistički, totalitarni) čin smanjenja vidljivosti mojega članka (objavljenog u portalu Narod.hr),

3) da zatražite od Ustavnog suda Republike Hrvatske mišljenje je li samo postojanje i djelovanje Faktografa u skladu sa slobodom mišljenja i govora (pisanja) koje jamči Ustav RH.

Na moje pismo od 13. svibnja 2021., u kojemu sam to tražio niste odgovorili, pa Vam ponovno šaljem napise koji podržavaju mogućnost da virus jest laboratorijskog podrijetla (prvidrugitrećičetvrtipeti i šesti):

Tim dokazima ovim pismom dodajem i novi, iz najuglednijeg medicinskog časopisa na svijetu, The Lancet, jer je taj časopis ovih dana objavio članak koji ozbiljno razmatra mogućnost laboratorijskog podrijetla virusa i traži da se to pitanje detaljno istraži; pritom kori kineske vlasti što ne dopuštaju potpuni uvid u dokumentaciju istraživanja u laboratoriju u Wuhanu: https://narod.hr/koronavirus/ugledni-medicinski-casopis-objavio-novo-misljenje-o-podrijetlu-korone-nakon-18-mjeseci-kritika.

Ponavljam svoja traženja a – c iz gornjega teksta. Ako mi odgovorite negativno, objavit ću cijelu dokumentaciju. Ako mi ne odgovorite obratit ću se Hrvatskom Saboru za zaštitu mojih prava na slobodu mišljenja i prava da mi državna administracija odgovori i tražit ću Vašu smjenu. A ako i to bude zanemareno ili nepravedno, obratit ću se odgovarajućim ustanovama EU”, stoji u obnovljenoj prijavi prof. dr. sc. Matka Marušića poslanoj 20. rujna 2021. godine.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button