Crna kronika

(FOTO) Ovo je građansko Sarajevo, građanska država koju razni “komšići” traže i zazivaju

Ovo je građansko Sarajevo, građanska država koju razni komšići traže i zazivaju. Patriote, ‘probosanski blok’, demokracija, antifašizam… samo su neki od pojmova kojima se svakodnevno kite po Sarajevu.

I onda dođe vrijeme Adventa i Božića, a jedan katolik i Hrvat u kojeg se Bakir Izetbegović ovih dana kune da ga štiti stavi na vrata mali simbol koji označava da je ovo najradosnije doba godine za katolike. I evo što dobije!

Slike koje smo dobili poslao nam je naš čitatelj iz Sarajeva, a govore o tome kako se provedu oni koji se u ovome gradu usude samo nagovijestiti da slave Božić, piše portal RTV HB.

-Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, Imam ga – stoji u poruci koja je osvanula na vratima stana gdje je katolička obitelj postavila mali božićni vijenčić.

I to nije bilo dovoljno, pa je autor ovih natpisa na susjednim vratima napisao ‘hoće netko samnom’.

(FOTO) Ovo je građansko Sarajevo, građanska država koju razni "komšići" traže i zazivaju
www.crodex.net

Ni to nije bilo dovoljno, pa je na zidu u haustoru nacrtan kalašnjikov i napisano ‘tu sam katolici da vas prekrstim’.

Kako doznajemo, cijeli slučaj je prijavljen policiji, a navodno je privedena osoba koja je uputila prijetnje obitelji u Sarajevu koja se usudila pokazati da slavi Božić. Da stvar bude gora, izgleda da se radi o jednom od njihovih susjeda.

(FOTO) Ovo je građansko Sarajevo, građanska država koju razni "komšići" traže i zazivaju
www.crodex.net

I što nakon ovoga? Sve shvatiti neozbiljno i čekati da se ponovo dogodi neki slučaj obitelji Anđelić i Muamera Topalovića? Za one koji se ne sjećaju, u općini Konjic, na Badnjak 2002. u terorističkom napadu vehabija Muamer Topalović u obiteljskoj kući Anđelića ubio je Anđelka Anđelića i njegove dvije kćerke Maru i Zorku, a teško ranio sina Marinka samo zato što je bio Božić.

Ostaje nam vidjeti kako će ‘multietničko’ Sarajevo reagirati na ovaj događaj. Hoće li što po ovome pitanju reći međunarodni predstavnici i silne NVO udruge. Zašto ne i Židovska zajednica jer ovo duboko podsjeća na neke postupke koji su rađeni Židovima prije nekoliko desetljeća.

Nažalost, ovo je slika Sarajeva. Glavnog grada Bosne i Hercegovine u kojem se u 2021. godine ne smije spomenuti Božić. Da te netko ne bi ‘prekrstio’.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button